Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 juni 2019 | 22:35

HBO:s nya "Game of Thrones"-serie har börjat spelas in

Jane Goldmans prequelserie till "Game of Thrones" har börjat spela in sitt pilotavsnitt - på en plats vi lär känna igen.
För knappt en månad sedan tog vi farväl av "Game of Thrones" på HBO, men kabelkanalen har som bekant inga planer på att överge sin fantasyvärld. Medan konkurrenterna Amazon Prime, Netflix, Disney och Apple pratar om att hitta nästa "Game of Thrones"-serie, så har HBO redan satt igång inspelningarna på sin prequelserie som kommer att utspela sig i samma värld som den populära originalserien.
 
EW rapporterar att inspelningarna precis har kommit igång, och kommer pågå hela sommaren, i Nordirland - på samma plats som stora delar av "Game of Thrones" spelades in. Den nya serien kommer däremot att utspela sig tusentals år före händelserna i originalet så även om världen må vara den samma så kommer mycket att skilja de båda serierna åt. 
 
Naomi Watts är klar för en av den nya seriens huvudroller tillsammans med Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp och Toby Regbo också framför kameran. Jane Goldman är showrunner och har tillsammans med George R. R. Martin skrivit manuset till pilotavsnittet, som nu spelas in med S.J. Clarkson ("Jessica Jones") som regissör.
 
Baserat på hur inspelningarna går under sommaren kan vi förhoppningsvis snart få en officiell beställning på en full säsong av den nya serien. Om allt går som planerat kan vi förhoppningsvis förvänta oss en premiär under våren 2021.
 

Läs också: Det alternativa "Game of Thrones"-slutet alla verkar gilla

 
Kommer du att ge den nya "Game of Thrones"-serien en chans om den får grönt ljus? Kommentera gärna nedan!
| 18 juni 2019 22:35 |