Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 juni 2018 | 22:30

HBO går vidare med en av prequelserierna till "Game of Thrones"

Manuset som HBO kommer att spela in ett pilotavsnitt av, har skrivits av Jane Goldman och George R.R. Martin.
Det har varit känt sedan länge att HBO arbetar på fem olika idéer till prequelserier till "Game of Thrones". Nu rapporterar Variety att HBO har givit ett av dem fem manusen grönt ljus att spela in ett pilotavsnitt.
 
Det betyder däremot inte att arbetet på de andra fyra prequel-projekten kommer att stoppas. Men manusförfattaren Jane Goldman ("Kick-Ass", "Kingsman: Secret Service") har nu officiellt fått ansvar av HBO, att axla rollen som showrunner och blåsa liv i det manus hon har skrivit tillsammans med George R.R. Martin (som även ligger bakom böckerna som "Game of Thrones" baseras på).
 
 
Det finns fortfarande väldigt lite känt kring vad vi kan vänta oss från hennes manus, men enligt Variety kommer den att utspela sig tusentals år innan händelserna i "Game of Thrones". Eftersom ett pilotavsnitt nu är beställt kommer vi förhoppningsvis inom kort att få veta mer, när de olika rollerna ska tillsättas.
 
Den sista säsongen av "Game of Thrones" kommer att släppas någon gång under 2019, medan den första säsongen av någon av de fem prequelserieprojekten är beräknad till 2020.
 
Kommer du att fortsätta titta på HBO:s "Game of Thrones"-serier även efter originalet har gått i mål nästa år? Kommentera gärna nedan!
| 8 juni 2018 22:30 |