Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 juli 2017 | 21:30

Här är serierna som svenskarna tittar på mest just nu hos HBO Nordic

Vet du inte vilken serie som är värd din tid? Kanske dina kära streaming-kamraters smak kan guida dig rätt i djungeln av bra tv. Här är de 10 mest populära.
Vet du inte vad du ska titta på i sommarvädret? Ibland har majoriteten rätt. Här är listan över vilka serier som folk tittar mest på hos HBO Nordic. Vilka kan du rekommendera av dem?
 
 
Kanske det bästa som finns ute just nu för den som vill stilla "Harry Potter"-suget. Här upptäcker nämligen unga människor att de är magiska och börjar på en trollkarlsskola, men de inser också snart hur farligt det kan vara. Serien har bara släppts två säsonger hittills men en tredje är på väg nästa år.
 
 
Här har vi en personlig favorit som jag starkt kan rekommendera för den som söker humor med lagom långa avsnitt. Serien följer Richard Hendricks försök att göra ett avtryck i teknikvärlden ihop med sina vänner och anställda i Pied Piper. Dynamiken mellan dem är fruktansvärt rolig, även om den senaste säsongen tappar lite i jämförelse med de första tre.
 
 
 
Mystik och kyliga breddgrader - det är sådant som vi svenskar går igång på. För inte så längesedan släpptes den tredje säsongen som följer Ewan McGregor i två roller: han spelar ett tvillingpar med helt olika liv och personligheter. För den som gillar originalfilmen eller är ifatt med "Twin Peaks" kan det här falla på läppen.
 
 
Vem tycker inte om pirater? Den fjärde och sista säsongen kom tidigt i våras och fyller gapet mellan liknande serier som "Vikings" och "Game of Thrones". Det här är den mest fartfyllda historialektionen du kan hitta!
 
 
Efter 25 år är folk naturligtvis hungriga efter den tredje säsongen, som släpper nya avsnitt veckovis. David Lynch är återigen i registolen och kära karaktärer som Agent Cooper återses. Varför inte passa på att se om de gamla säsongerna också?
 
 
 
Trodde du att "Game of Thrones" skulle vinna slaget? Vänta bara: när säsong 7 släpps i juli lär den här serien sätta sig på tronen igen. Just nu värmer väl folk bara upp med att fräscha upp minnet. Nya avsnitt börjar släppas veckovis från och med den 17 juli.
 
 
Kanske är det just på grund av att "Girls" har lagts ner som folk samlas kring den här serien i så hög grad. Kanske är det bara på grund av dess frigörande stil, som verkligen belyser kvinnor så som de är och i deras fulla komplexitet. Det här är komedi som går hem hos alla kön.
 
 
 Det finns mycket fantasy-relaterat på den här topplistan, men här är något för den mer jordnära. Likt den populära "House of Cards" handlar "Billions" om ett politiskt maktkrig och om det är något som publiken aldrig verkar tröttna på, är det att se slughet, svek och invecklade planer om pengar, där man får ta parti och heja på sin hjälte medan man gottar sig i sitt hat mot motparten.
 
 
Det pratas väldigt lite om den här pärlan, men det är en otroligt stark och otäck debutant baserad på Margaret Atwoods roman. USA är nu en fascistisk diktatur och de flesta kvinnor har blivit sterila. Ofred är en av få fertila kvar och lever ett fruktansvärt liv som avelsko under hot. Hennes enda mål är att överleva och hitta den dotter de tog ifrån henne.
 
 
 
 
Aningen oväntat toppar nykomlingen tittarsiffrorna hos HBO Nordic. Visst blir man nyfiken när rollistan är så välkänd: Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Alexander Skarsgård, till exempel. Lite i stil med den skandinaviska serien "Black Widows" handlar detta om tre mödrar med till synes perfekta liv som går så långt som att mörda.
 
Är du förvånad över resultaten? Stämmer listan överens med vad du tittar på mest just nu? Diskutera i kommentarerna och ge gärna ditt utlåtande om de serier du har sett!
| 5 juli 2017 21:30 |