Twin Peaks: The Return 2017-

Twin Peaks: The Return poster

Synopsis

”Twin Peaks” är en av tv-historiens mest banbrytande och inflytelserika serier, och den nya säsongen utspelar sig 25 år efter att invånarna i den lilla nordvästra staden chockas av mordet på deras baldrottning Laura Palmer.
Ditt betyg
3.8 av 23 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
Logga in så gissar vi ditt betyg
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
5
Ett Twin Peaks för det moderna TV-landskapet och samhället. Den nya serien lyckas ta känslorna från originalserien, och förmedla dem på ett nyskapande sätt. Dynamiken mellan gott och ont, ljus och mörker, humor och skräck finns kvar. Bara mycket mer påträngande och råa i sitt framförande. Lynch och Frost har hittat kärnan i Twin Peaks, och varvar ren nihilism, sjukdom och våld som spridit sig med ett ljus som sakta men säkert sipprar tillbaka. Utstuderat, snyggt och relevant. Världen har expanderat och vilsenheten blivit påtaglig. I skuggan av det framstår ljuset som obetydligt, men det finns där och det vill tillbaka. Det är inget kärt återseende. Det är en upplevelse, en resa där varje steg på vägen får mening i sin underlighet. De märkliga detaljerna och lösa trådarna konvergerar mot någonting. På vägen känner du saker du inte trodde du kunde känna, och du tvingas besöka nya delar av dig själv och ditt intellekt. Twin Peaks är mer än en småstad. Det är ett varande. När du tittar så hamnar du där, och på den punkten har ingenting förändrats.
Läs mer
2
Efter åttonde avsnittet ligger mitt betyg på en svag tvåa. De första avsnitten var intressanta, men serien har utvecklats till tradigt innehållslöst flum...
Läs mer