Serie

Skribent

MovieZine

18 januari 2016 | 08:35

Här är Netflix alla serier under 2016

Nio originalserier återvänder och en drös nya har snart premiär. Här är serierna vi kommer streama och snacka om i år.
Under helgen presenterade Netflix premiärdatum för 11 nya och återkommande originalserier. Bland annat blev det klart att serier som ”Jessica Jones” och ”Grace & Frankie” får nya säsonger.

Ihop med tidigare utannonserade titlar är det ett fullspäckat 2016 som väntar. Här är totalt 24 titlar som du kommer kunna streama under året.

Chelsea Does - 23 januari

Dokumentär i fyra delar. Komikern och författaren Chelsea Handler diskuterar ämnen som äktenskap, rasism, Silicon Valley och droger. 

Love - 19 februari

Judd Apatow står som skapare till denna komediserie om moderna relationer, berättad genom snälle Gus (Paul Rust) och viilda Mickey (Gillian Jacobs). I tio halvtimmesavsnitt följer vi dem genom det oförutsägbara, ibland pinsamma vuxenlivet. Se trailern:


Huset fullt - igen - 26 februari

D.J. Tanner-Fuller är änka och mor till tre. När saker och ting blir för mycket att hantera, kallar hon på hjälp från sin syster Stephanie och hennes bästa vän Kimmy. Fortsättning på 90-talsserien ”Huset fullt” med 13 nya avsnitt.

House of Cards (säsong 4) - 4 mars

Det är valår i USA och Frank Underwood vill självklart ha din röst. Politiska dramathrillern återvänder med nya avsnitt, där Joel Kinnaman ryktas ha en roll. Ny teaser:


Flaked - 11 mars

Dramakomedi i åtta avsnitt. Chip (Will Arnett), en man från trångsynta Venice i Kalifornien, faller för sin bäste väns kärleksintresse och trasslar in sig i ett nät av lögner.

Marvel’s Daredevil (säsong 2) - 18 mars

Andra säsongen av Marvels superhjälteserie om den maskerade hjälten i Hell’s Kitchen. Här möter han ett nytt hot i The Punisher. Senaste teasern:


The Ranch - 1 april

Komediserie med Ashton Kutcher, om livet på en Colorado-ranch. Colt återvänder hem efter en kort och misslyckad sportkarriär, för att hjälpa till med familjeföretaget som styrs av en bror och en far han inte sett på 15 år. Av skaparna till ”2,5 män”.

Lost & Found Music Studios - 1 april

Tonårsserie om ambitiösa musiker som kämpar med att hitta sin plats i världen, och sitt sound i en prestigefylld musikstudio. I varje avsnitt får en ung artist sin chans inom musikindustrin med alla dess med- och motgångar.

Unbreakable Kimmy Schmidt (säsong 2) - 15 april

Historien om Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) fortsätter. Hon var tjejen som satt fånge hos en religiös kult i femton år, men släpptes ut och har väldigt mycket att lära sig.

Kong: King of the Apes - 15 april

Animerad nytolkning av berättelsen om King Kong. Året är 2050 och fängelset Alcatraz har byggts om till ett naturreservat och museum. Men huvudattraktionen, Kong, rymmer samtidigt som en skurk släpper los gigantiska robot-dinosaurier över världen.

Marseille - 5 maj

Netflix första franska originalserie har Gerard Depardieu i huvudrollen som staden Marseilles borgmästare, Robert Taro. Ett omval närmar sig och han förbereder sin sista kupp, att få igenom bygget av ett casino i stadens historiska delar. Politiskt drama i åtta avsnitt. En första teaser:


Grace & Frankie (säsong 2) - 6 maj

Jane Fonda och Lily Tomlin är tillbaka i rollerna som bästa väninnor, vars makar har lämnat dem och själva blivit ett par. Mycket skratt och tårar utlovas i den andra säsongen.

Word Party - 3 juni

Barnprogram från skaparna av ”Mupparna” och ”Sesame Street”. Fyra söta babydjur lär barnen nya ord via kreativa lekar.

Orange is the New Black (säsong 4) - 17 juni

Redo för återbesök på Litchfield-fängelset igen? Den kritikerrosade och prisvinnande dramakomedi-serien är tillbaka med sin fjärde säsong i sommar. En ny teaser har släppts:


Stranger Things - 15 juli

Övernaturlig serie i åtta avsnitt. En pojke försvinner utan ett spår. Hans familj, vänner och polisen söker efter svar, och blir indragna i ett mysterium med topphemliga experiment, övernaturliga krafter och en märklig liten flicka. Serien med Winona Ryder i huvudrollen beskrivs som ”ett kärleksbrev till 80-talsklassikerna som fångade en hel generation”.

The Get Down - 12 augusti

Baz Luhrmanns (”The Great Gatsby”) drama om musikscenen i 1970-talets New York har bland andra Shameik Moore (”Dope”) och Jaden Smith (”After Earth”) i rollistan. Det handlar om ungdomar på samhällets botten som släpper loss sin kreativa ådra och introducerar hiphop, punk och disco för världen. De första sex avsnitten släpps 12 augusti, fortsättningen vid ett senare datum. Se trailern:


De här står ännu utan datum:

Black Mirror (säsong 3)

Bloodline (säsong 2)

BoJack Horseman (säsong 3)

Marvel’s Jessica Jones (säsong 2)

Marvel’s Luke Cage

Marco Polo (säsong 2)

The Crown

The OA

Fler titlar kan tillkomma längre fram.


Vilka nya Netflix-serier blir ni mest nyfikna på?
| 18 januari 2016 08:35 |