Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 januari 2015 | 19:00

Här är HBO Nordics februaripremiärer

Få koll på när "Vikings", "Bosch" och "Bitten" börjar.

"Bitten"


Andra säsongen av den kanadensiska varulvsserien, som ursprungligen sänds på Syfy, har svensk säsongspremiär 8 februari. Samma dag blir även första säsongen tillgänglig för streaming.


"The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst"

 
Dokumentärserie i sex avsnitt om Robert Durst, som under 30 års tid varit misstänkt för två mord, ett på sin unga fru och ett på en god vän. Männen bakom, Andrew Jarecki och Marc Smerling, har under tio års tid jobbat med materialet (som också ledde till den lätt kamouflerade dramatiseringen "All Good Things" med Ryan Gosling och Kirsten Dunst i huvudrollen) och intervjuat mer än 100 personer, däribland Durst själv, som godkänt granskningen av honom. 

Premiär 9 februari.


"Last Week Tonight with John Oliver"


Den andra säsongen av John Olivers pratshow har premiär 10 februari.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Bosch"


Svenskproducerade deckarserien, byggd på Michael Connellys succéböcker, som har sitt originalhem hos Amazon får sin svenska premiär på alla hjärtans dag, 14 februari. Då släpps hela första säsongen, bestående av 10 avsnitt. I titelrollen som den egensinnige LA-polisen Harry Bosch ses Titus Welliver (bilden). 


"Rosie O'Donnell: A Heartfelt Standup"


En ståupp-special gjord för HBO med anledning av alla hjärtans dag. Inspelad på Levity Live Comedy Club i Nyack, New York. 

Premiär 15 februari.


"Vikings"


20 februari sätter den tredje säsongen av det historiska äventyrsdramat igång. Travis Fimmels vikingahövding Ragnar Lothbrok har fått ett nytt mål i sikte: Paris. Samma dag släpps även första och andra säsongen för streaming. 


Bonus:

100 Code


Den 6 mars har svenskproducerade (precis som i fallet "Bosch" är det demonproducenten Henrik Bastin som ligger bakom) thrillern "100 Code" premiär i HBO Nordic. Michael Nyqvist och "Lost"-stjärnan Dominic Monaghan gör huvudrollerna som två poliser, Nyqvists svenske Eklund och Monaghans amerikanske Conley, som trots uppenbara olikheter måste samarbeta för att fånga en gäckande seriemördare. Serien kommer även till Kanal 5 så småningom.

| 26 januari 2015 19:00 |