Film

Skribent

MovieZine

20 oktober 2023 | 11:00

Här är årets 10 populäraste skräckfilmer hittills, enligt ny studie

2023 var ett starkt år för alla skräckfantaster. En ny undersökning från USA visar vilka skräckfilmer som lockat och engagerat flest tittare.
Sugen på en riktigt smarrig rysare i väntan på Halloween? Då ska du hugga in på "The Menu". Filmen är årets populäraste skräckfilm på streamingfronten, enligt en ny amerikansk undersökning.
 
Thrillern som fick svensk biopremiär hösten 2022 utspelar sig på en lyxkrog där stjärnkocken (Ralph Fiennes) har förberett en oförglömlig middagsupplevelse. Anya Taylor-Joy och Nicholas Hoult blir snart varse om en djävulsk twist på kvällen.
 
Screenrant skriver om studien som tittat på vilka otäcka filmer som fått mest "interaktioner och engagemang" hittills under 2023. Det är inte helt enkelt att spåra exakta tittarsiffror hos de olika streamingjättarna, så det är lite vagt hur exakt listan är sammanställd. Strunt samma kanske, för här finns flera fasansfullt fina filmförslag som många kan ha missat.
 
Bland annat tipsas det om Netflix-thrillern "The Pale Blue Eye" med Christian Bale, den skruvade "Infinity Pool" med Alexander Skarsgård, och alienfilmen "No One Will Save You" som bara nyligen fick premiär på Disney+.
 
Har du sett allt på listan?
 
1. The Menu (Disney+)
2. The Pale Blue Eye (Netflix)
3. No One Will Save You (Disney+)
4. Nope (SkyShowtime)
5. Renfield (VOD)
6. M3GAN (SkyShowtime)
7. Infinity Pool (VOD)
8. Evil Dead Rise (HBO Max)
9. Knock at the Cabin (VOD)
10. I See You (Tele2 Play)
| 20 oktober 2023 11:00 |