Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 juli 2022 | 14:30

8 nya tv-serier att avsluta sommaren med i augusti

"House of the Dragon", "The Sandman" och "Andor" är bara några av de efterlängtade titlarna som avslutar sommarens tv-tittande.
Vi är redan framme vid årets sista officiella sommarmånad. Ett faktum som givetvis kan kännas lite tråkigt, men lyckligtvis bjuds vi på några av sommarens allra bästa tv-premiärer hittills. Och bara två dagar in på nästa månad dyker dessutom "Sagan om ringen: Maktens ringar" upp hos Prime Video, så vi har onekligen ett gäng storsatsningar att se fram emot nu på tv-fronten.
 

"The Sandman" - 5 augusti (Netflix)

 
 
Neil Gaimans egen adaption av hans hyllade grafiska romaner om "The Sandman" har äntligen blivit en påkostad verklighet hos Netflix. Efter vad som känns som mängder av år i utveckling, så kommer den krångliga (att förklara) och ambitiösa fantasyserien förhoppningsvis bli en populär succé... så vi inte riskerar att få se ännu ett efterlängtat och påkostat projekt nedlagt efter bara en säsong. Efter att ha fått förhandstitta lite på serien så verkar det i alla fall lovande.
 

"I am Groot" - 10 augusti (Disney+)

 
 
Att kalla "I am Groot" för en tv-serie är väl visserligen en sanning med modifikation, men det är åtminstone en samling av kortfilmer som är väldigt underhållande och charmiga. 
 

"A League of Their Own" - 12 augusti (Prime Video)

 
 
Tom Hanks, Geena Davis och Madonna spelade några av huvudrollerna i långfilmen från 1992 - men nu har det blivit dags att ge berättelsen om den amerikanska basebollligan för tjejer en chans som tv-serie. Handlingen utspelar sig under en tid när till och med de manliga basebollstjärnorna var tvugna att skickas ut i krig, så när sporten riskerade att dö ut kom en basebollmagnat med lösningen att starta en liga för tjejer istället. 
 

"Five Days at Memorial" - 12 augusti (Apple TV+)

 
 
En gripande och verklighetsbaserad berättelse. När orkanen Katrina svepte in över New Orleans och rev vallen som höll havsvattnet ute ur staden påbörjades en katastrof av sällan skådat slag i USA. I fem dagar lämnades de anställda vid ett översvämmat sjukhus tillsammans med sina patienter, utan ström eller möjlighet att ta sig därifrån. När räddningen slutligen kom så fanns det avsevärt fler döda på sjukhuset än vad som verkade rimligt, de extrema förutsättningarn till trots... så vad var det egentligen som hände?
 

"She-Hulk: Attorney at Law" - 17 augusti (Disney+)

 
 
Tatiana Maslany kliver in i Marvels universum av filmer och tv-serier i "She-Hulk: Attorney at Law", en serie som även kommer inkludera Mark Ruffalo som Hulken och Tim Roth som Abomination... och man verkar dessutom fortsätta att omfamna actionkomedi-genren. Folk verkar vara lite "ugly Sonic"-irriterade över hur She-Hulk ser ut i sin Hulk-aktigaste form, men något säger mig att det här kommer att bli en titel som kommer att dominera sociala medier under veckorna serien rullar på Disney+.
 

"Bad Sisters" - 19 augusti (Apple TV+)

 
 
Handlingen kommer att följa systrarna Garvey, vars liv svetsats samman extra mycket efter att deras föräldrar plötsligt dog... och man har därför lovat att alltid skydda varandra. Baserat på trailern så verkar det vara en särskild man i deras liv som snarare bäst beskrivs som ett monster, vilket givetvis innebär att de behöver skydda varandra från honom. Svenska Josephine Bornebusch har varit med och regisserat den brittiska serien "Bad Sisters"
 

"House of the Dragon" - 22 augusti (HBO Max)

 
 
Prequelserien till "Game of Thrones" är slutligen här. Och den här gången bygger handlingen dessutom på två böcker som herr George R. R. Martin redan har skrivit klart... så det finns all anledning att hoppas på att HBO har lyckats få till en ambitiös succé med "House of the Dragon". Handlingen utspelar sig i alla fall ungefär 200 år före originalserien och berättar om händelserna som ledde fram till och själva inbördeskriget mellan Targaryen-släktens olika medlemmar. Vem har egentligen mest rätt till den där järntronen?
 

"Andor" - 31 augusti (Disney+) - OBS: datumet har flyttat till 21 september

 
 
Prequelserien "Andor" utspelar sig precis innan prequelfilmen "Rogue One: A Star Wars Story", som utspelar sig precis innan "Stjärnornas krig" (1977). Handlingen följer Diego Lunas karaktär Cassian Andor och kommer låta oss följa honom på den farliga resa som gör honom till en underrättelseofficer åt rebellerna. Många har genom åren sagt att "Rogue One" är en av de bästa Star Wars-filmerna... så nu återstår det bara att se om tv-serien lyckas leva upp till samma höga nivå. Och med tanke på att Stellan Skarsgård har en av de större rollerna i serien, så finns det goda möjligheter att lyckas här.
 

Läs också: 40+ nya filmer och serier på Netflix i augusti 2022

 
Vilka tv-serier ser du mest fram emot under augusti? Kommentera gärna nedan!
| 31 juli 2022 14:30 |