Serie

Skribent

Anders Eklöf

1 augusti 2022 | 15:10

Star Wars-serien "Andor" skjuts upp en månad - tre avsnitt vid premiär

Den kommande Star Wars-serien på Disney+ har fåt en ny trailer med beskedet att den får premiär en månad senare än tänkt.
Det var tidigare tänkt att Star Wars-serien "Andor", som handlar om karaktären Cassian Andor från filmen "Rogue One" där han spelas av den mexikanska skådespelaren Diego Luna, skulle ha premiär den 31 augusti.
 
Med en ny spännande trailer får vi dock veta att seriens premiär skjuts upp med ungefär tre veckor, med ett nytt premiärdatum den 21 september.
 
Dessutom kommer hela tre avsnitt att dyka upp på streamingtjänsten vid premiärdagen.
 
 
 
Serien utspelar sig fem år innan "Rogue One: A Star Wars Story" från 2016 och kommer få en första säsong på hela 12 avsnitt och en andra säsong på lika många, till skillnad från tidigare Star Wars-serier som legat på runt sex episoder.
 
Här får vi följa hur Cassian Andor infiltrerar det galaktiska imperiet och tar sig an hemliga operationer för rebellerna. I serien ser vi även svenska Stellan Skarsgård ("Dune", "Thor", "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest") som karaktären Luthen, som vi får se en hel del av i den nya trailern. Även Forest Whittaker återvänder som Saw Gerrera.
 
Som showrunner och manusförfattare ser vi Tony Gilroy, som skrev manuset till "Rogue One: A Star Wars Story" tillsammans med Chris Weitz ("Cinderella" från 2015). 
 
De första tre avsnitten av "Andor" har alltså premiär på Disney+ den 21 september. Vi har även fått en ny poster, som du kan se här nedan.
 
Ser du fram emot den nya Star Wars-serien? Vad tycker du om den senaste trailern?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 1 augusti 2022 15:10 |