Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 juli 2022 | 19:00

Waititi osäker på framtiden för sin ”Star Wars”

Den nyzeeländska filmskaparen Taika Waititi försöker skriva på sin ”Star Wars”-film men vet inte om den någonsin blir av.
Oscarsvinnaren som skördat framgångar i Hollywood med ”Thor: Ragnarok” och ”Jojo Rabbit” är snart bioaktuell med efterlängtade ”Thor: Love and Thunder”. 2020 kom nyheten att en ny ”Star Wars”-film finns bland hans kommande projekt. I en intervju med New York Times säger han i nuläget försöker skriva filmen men är osäker på om den kommer bli verklighet.
 
- Jag måste se hur det går för när jag väl lämnat in den så kan det avgöra när den blir gjord eller ens om den blir.
 
Waititi har varit väldigt upptagen senaste tiden då han även jobbat med sin TV-serie ”Our Flag Means Death” samt filmat färdigt sportdramat ”Next Goal Wins”, som förväntas släppas senare i år. Filmen bygger på en dokumentär från 2014 om hur Amerikanska Samoas fotbollslandslags rekordförlust gjorde dem till världens sämsta fotbollslag och Elisabeth Moss och Michael Fassbender spelar några av huvudrollerna.
 
Det enda som verkar vara säkert med hans ”Star Wars”-manus är att det ska vara en egen film i franchisens universum utan kopplingar till tidiga berättelser, skriver The Playlist. Om den blir av återstår att se men hans tacksamt personliga stil kan tveklöst både liva upp den oändliga filmserien samtidigt som den lär reta upp de bevisligen känsliga hardcore-fansen.
| 1 juli 2022 19:00 |