Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2022 | 19:00

Taika Waititis Star Wars-film kommer fokusera på helt nya karaktärer

"Star Wars-världen måste expandera", säger regissören bakom "Thor: Ragnarök".
Taika Waititi, regissören bakom ”Jojo Rabbit” och kommande ”Thor: Love and Thunder”, är en av filmskaparna som just nu filar på Star Wars-filmernas framtid.
 
I en intervju med Total Film berättar han att planen är att ”utöka Star Wars värld”, vilket innebär helt nya karaktärer och historier - utan kopplingar till vad vi tidigare har sett.
 
- Star Wars universum måste expandera, säger Waititi. Jag vill inte göra en film där alla typ, ”titta där är ritningarna till Millennium Falcon, och där är Chewbaccas mormor”. Jag vill skapa något nytt, nya karaktärer och helt enkelt expandera den världen, annars känns det som en väldigt liten historia.
 
Waititi med Jeff Goldblum på inspelningen av "Thor: Ragnarök".
 
Kloka ord från filmskaparen som får en tung uppgift framför sig. Men visst ser vi fram emot nya ”Star Wars”-filmer på bio, då Lucasfilm på senare år varit alltför upptagna med sina tv-serier - som precis som Waititi säger vilar på fan-service och gamla återseenden.
 
Han skriver just nu på ett manus tillsammans med Oscarsnominerade Krysty Wilson-Cairns (”1917”), men inga andra detaljer har avslöjats. Förutom Waititi jobbar producenten Kevin Feige på en Star Wars-film, och ”Wonder Woman”-regissören Patty Jenkins kommer filma ”Rogue Squadron” inom en nära framtid.
| 15 juni 2022 19:00 |