Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 april 2023 | 08:00

5 grymma tv-serier från 2023 att se ikapp över påskhelgen

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram fem nya tv-serier från 2023 som passar perfekt att se ikapp under påskhelgen.
Det blir allt svårare att hänga med i tv-världen, med tanke på hur många nya titlar som släpps varje vecka. Efter att lite drygt tre månader nu passerat av 2023, så är det väl knappast någon som missat titlar som "The Last of Us" (HBO Max), "The Night Agent" (Netflix) eller "Händelser vid vattnet" (SVT)?
 
Vilket är varför dessa titlar inte kommer att finnas med på den här listan. Istället vill jag lyfta fram ett gäng nya 2023-serier som det har snackats alldeles för lite om. Jag har även försökt se till att välja ut en ordentlig spridning av olika typer av serier. Min förhoppning är att det ska finnas åtminstone minst en riktigt grym serie för alla smaker här i listan:
 

"1923" (SkyShowtime)

 
 
Om du har gillat "Yellowstone", "1883", westerngenren i stort eller Harrison Ford i allmänhet, så finns det många goda anledningar till varför du bör se ikapp "1923". Serien utspelar sig mellan "1883" och "Yellowstone", där vi får lära oss ännu mer om Dutton-familjens historia. "1923" är dessutom redan klar för en andra säsong. 
 

"Beef" (Netflix)

 
 
Den enda titeln på listan som jag faktiskt inte har sett utan själv planerar att ta mig an under påshelgen är "Beef". Steven Yeun och Ali Wong axlar huvudrollerna i serien vars handling utgår ifrån en mindre trafikincident, som sedan fullständigt retar gallfeber på de båda huvudpersonerna. En liten gnista som får det att spåra ut totalt alltså. Serien har redan tokhyllats unisont av mängder av internationella tv-kritiker, om man nu bryr sig om sånt.
 

"Daisy Jones & The Six" (Prime Video)

 
 
För den som gillade "Almost Famous" eller en enda biopic om någon framgångsrik musiker (typ "Ray") så kommer den fiktiva berättelsen om "Daisy Jones & The Six" utan tvekan att bjuda på svängig rockunderhållning. I den ena huvudrollen finner vi för övrigt Riley Keough, som även råkar vara Elvis Presleys barnbarn. 
 

"Shrinking" (Apple TV+)

 
 
För dig som gillar humorn och den fina tonen i "Ted Lasso", så har flera av skaparna bakom den serien även varit med och gjort "Shrinking" hos Apple TV+. Handlingen kretsar kring en psykolog som själv går igenom en ordentlig svacka, vilket får honom att utmana gränserna i sina terapisamtal med patienterna. Jason Segel är helgrym i huvudrollen, efter ett något svagare pilotavsnitt, men där det är Harrison Ford som fullständigt stjäl showen med sin prestation i birollen som Segels chef. 
 

"Swarm" (Prime Video)

 
 
Dominique Fishback spelar huvudrollen i en serie som följer en ung kvinnas besatthet av en viss popstjärna. Redan i trailern så står det klart att vår huvudkaraktär kan tänka sig att döda allt och alla som står i vägen för hennes besatthet. "Swarm" är skapad av Donald Glover ("Atlanta") som i vanlig ordning bjuder på något både tankeväckande och underhållande på en och samma gång. 
 

Läs också: 12 heta tv-premiärer att hålla koll på i april

 
Vilka nya tv-serier från 2023 har du missat och längtar efter att ta dig an? Kommentera gärna nedan!
| 7 april 2023 08:00 |