Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 november 2015 | 10:50

Glöm Hulk-filmen, säger Mark Ruffalo

”Det känns mer avlägset än någonsin.”
Bruce Banners arga gröna monster-kompis kommer troligen inte att få en egen film på många, många år. Trots två (enligt en del fans misslyckade) fristående filmer - ”Hulk” 2003 och ”The Incredible Hulk” 2008 - har många hoppats på att få se "Planet Hulk" i Marvels kommande lineup.

Även om Marvel hade velat ge Hulken en egen film igen så finns en del juridiska problem att reda ut. Det är Universal som äger rättigheterna till att distribuera en eventuell ny film:

- Det känns mer avlägset nu än någonsin, säger skådespelaren Mark Ruffalo till USA Today.

- Universal har äganderätten, inte Marvel, så det verkar problematiskt. Jag har varit med så länge nu så det är okej för mig. Jag kan inte göra något åt saken. Jag hade gärna gjort en film, det vore verkligen kul. Det finns fortfarande mycket att göra med karaktären.

En tröst för både Ruffalo och för Hulk-fans kommer hösten 2017. I ”Thor: Ragnarok” sägs Hulken få en så stor roll att många kallar den redan för Thors och Hulkens kompisfilm. 

- Jag vet inte detaljerna än, men jag ska vara med här och var tillsammans med Thor och Loki. Chris (Hemsworth) och jag har riktigt kul ihop, vi fånar oss och leker när Tom Hiddleston är omkring. Det kommer bli rätt roliga interaktioner. Den får en slags ”Omaka par”-känsla.

”Thor: Ragnarok” kommer regisseras av Taika Waititi (”What We Do in the Shadows”), som anlitats för att ge mer humor till den mörka berättelsen. Biopremiären är satt till november 2017.

Däremot får Hulken stå över när stora delar av Avengers-teamet återvänder i ”Captain America: Civil War” till våren. Efter ”Thor: Ragnarok” dyker han upp till den stora tvådelade final-fighten i ”Avengers: Infinity War”.

Läs också: Här är Marvels 14 kommande superhjältefilmer

| 1 november 2015 10:50 |