Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 november 2021 | 09:30

Fortfarande stor brist på Playstation 5-konsoler

Bristen på datorchip påverkar produktionen av konsolen Playstation 5, vilket gör att det kommer dröja innan den blir lätt att köpa i butik.
Ända sedan konsolen Playstation 5 släpptes den 19 november 2020 har det varit relativt svårt att få tag på en (om du inte är villig att köpa en begagnad för dubbla priset). 
 
Enligt en artikel på sajten Bloomberg kan bristen fortgå, då Sony ska ha sänkt sin produktionsprognos för det pågående räkenskapsåret. Företaget förväntade sig att kunna bygga ihop 16 miljoner konsoler fram till mars 2022, men enligt den nya prognosen blir det snarare runt 15 miljoner. 
 
Problemet härstammar i att Sony har logistiska problem och att det är brist på datorchip över hela världen, vilket inte bara drabbar spelbranschen. 
 
 
Sony har själva förutspått att de ska ha lyckat sälja 22,6 miljoner Playstation 5-konsoler under det kommande budgetåret, men deras partners inom tillverkning menar att det är ett mål som blir svårt att nå. Vi ska helt enkelt förvänta oss att det blir fortsatt svårt att bara vandra in på närmsta elektronikbutik och komma ut med en konsol. 
 
I somras rapporterade Sony att de sålt konsolen i 10 miljoner exemplar
 
Det är inte bara Sony som kämpar med att tillverka sina konsoler, då Nintendo nyligen sänkte sin prognos med 1,5 miljoner Switch-konsoler för budgetåret av samma anledning. Även lanseringen av den kommande bärbara speldatorn Steam Deck av Valve blev nyligen försenad med två månader. Även Xbox Series X är minst lika svår att få tag på i butik. 
 
 
Har du fått tag på en Playstation 5? Om inte, upplever du att det är svårt? 
| 11 november 2021 09:30 |