Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 juli 2021 | 15:40

Playstation 5 har sålts i 10 miljoner exemplar

Playstation 5 är Sonys snabbast säljande konsol, trots att långt ifrån alla som vill ha en har fått tag på en.
I höstas släpptes den kraftfulla spelkonsolen Playstation 5, som jag kallade för "ful - men ett stort kliv framåt" i min recension.
 
Nu rapporterar Sony Interactive Entertainment att 10 miljoner konsoler har sålts världen över, vilket gör den till deras snabbast säljande konsol någonsin.
 
- Vi är otroligt tacksamma mot våra fans för det fantastiska mottagandet som PS5 har fått och vår växande portfölj av spelunderhållning. Utan ert stöd och förtroende hade denna tidiga framgång inte varit möjlig. Vi gör stadiga framsteg för att göra konsolen tillgänglig globalt och kan inte vänta på dagen då alla som vill ha en PS5 enkelt kan få en, säger Veronica Rogers, Global Head of Business Operations på SIE. 
 
 
Jämförelsevis hade Playstation 4 sålts i totalt 114 miljoner exemplar i slutet av 2020, cirka sex år efter att den lanserades. 
 
Lite annan statistik är att "Marvel's Spider-Man: Miles Morales" har sålt i 6,5 miljoner exemplar, "Ratchet & Clank: Rift Apart" 1,1 miljoner exemplar och "Returnal" 560 000 exemplar. 
 
För några månader sedan rapporterade vi att det fortfarande är svårt att få tag på en Playstation 5, på grund av brist på komponenter i kombination med den stora efterfrågan. Då sa Sonys finanschef Hiroki Totoki att han inte tror att efterfrågan kommer lugna sig i år och att de skulle ha svårt att komma ikapp även om de producerade fler enheter. 
 
Samtidigt rapporterar Microsoft att Xbox Series X och S är de snabbast säljande konsolerna i deras historia och att cirka 6,5 miljoner enheter har sålts. 
 
Är du en av de 10 miljoner lyckliga konsumenterna eller väntar du fortfarande på att få tag på en? 
| 28 juli 2021 15:40 |