Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 augusti 2022 | 06:00

Första (och sista?) bilden från den skrotade "Batgirl"-filmen

Mer än så här lär vi aldrig få se.
Leslie Grace är Batgirl och Michael Keaton är tillbaka som Batman i en ny bild från "Batgirl". Den nya bakom-kulisserna-bilden kan också bli den sista, efter Warner Bros obegripliga beslut att skrota filmen bara några månader innan premiär.
 
Regissören Adil El Arbi visade upp bilden på Instagram under gårdagen. Han och regikollegan Bilall Fallah blev såklart chockade av den plötsliga nyheten om att den färdiginspelade filmen läggs ned: "Som regissörer är det livsviktigt för oss att vårt arbete får visas för en publik", kommenterade de tidigare i veckan.
 
De har också delat med sig av några av de stödhälsningar som de fått från andra filmskapare under de senaste dagarna - bland annat har Edgar Wright ("Last Night in Soho") och James Gunn ("Guardians of the Galaxy") hört av sig.
 
"Mina vänner, jag hör av mig så ni vet att vi tänker på er båda efter de tråkiga nyheterna om "Batgirl". Väldigt stolt över allt ni gör och ert arbete på "Ms. Marvel" såklart!" skrev Marvel-chefen Kevin Feige i ett peppande mail till regiduon.
 
 
Publiken kommer nu sannolikt aldrig få se "In the Heights"-skådespelerskan Leslie Grace rädda Gotham City i rollen som Barbara Gordon, aka Batgirl. Michael Keaton upprepar däremot sin roll som Batman igen i DC:s "The Flash" med biopremiär under 2023.
 

Vad hände med "Batgirl"?

 
• Natten till onsdag släppte New York Post bomben: DC:s kommande superhjältefilm "Batgirl" kommer inte släppas, varken på bio eller streaming.
 
• En källa sa till tidningen att filmen underpresterade rejält på testvisningar, och är "bortom all räddning".
 
• Enligt en rapport från Variety vill Warner Bros snarare att DC:s filmer ska vara stora blockbusters gjorda för bioduken. En "mindre" film som "Batgirl", tänkt att släppas på HBO Max, passar inte in i DC:s nya framtidsplaner. Man tar hellre förlusten på 90 miljoner dollar som går att trolla bort i bokföringen med det magiska ordet "skattenedskrivning".
 
• Warner Bros själva kommenterade att beslutet "bygger på en ny strategi vad gäller DC och HBO Max", och att de är nöjda med regissörernas och skådespelarnas arbete.
 
• "Planen är att varumärket DC ska växa, men också skyddas" sade Warner Bros Discoverys VD David Zaslav till aktieägarna i torsdags. "Vi kommer inte att släppa en film som vi inte tror på. Vi kommer inte att släppa en film som inte är färdig." Är der ytterligare en antydan om att "Batgirl" inte höll måttet?
| 6 augusti 2022 06:00 |