Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 augusti 2022 | 23:00

"Batgirl" för dålig för att släppas? DC stoppar nya filmen

Den kostade 70 miljoner dollar att producera - men lever inte upp till förväntningarna.
90 miljoner dollar i sjön. Warner Bros har beslutat att inte släppa filmen "Batgirl", som var så gott som färdig för premiär senare i år.
 
New York Post var först med nyheten, och man hävdar att det oväntade beskedet beror på svagt mottagande från testvisningar. För att inte sabba varumärket DC:s rykte kommer filmen varken släppas på bio eller, som det var tänkt, på streamingtjänsten HBO Max.
 
Filmen regisserades av Adil El Arbi och Bilall Fallah ("Bad Boys for Life", "Ms. Marvel") med Leslie Grace i huvudrollen som polischefens dotter Barbara Gordon - en tuff tjej med en hemlig identitet. I rollistan finns också J.K. Simmons, Brendan Fraser och Michael Keaton åter i rollen som Bruce Wayne/Batman.
 
Ny strategi hos Warner Bros dödade DC-filmen
 
The Wrap tillägger att varken extra inspelningsdagar eller mer pengar in i projektet hjälpte till att rädda "Batgirl". Men framför allt satsar nybildade Warner Bros Discovery på att DC:s superhjältefilmer ska produceras för bioduken. Inget ont däremot om regissörerna eller filmens stjärna - studion planerar att jobba med dem igen.
 
Uppdatering 3/8: ”Beslutet att inte släppa filmen baseras på ledningens nya strategi vad gäller DC:s universum och HBO Max, Leslie Grace är en otroligt begåvad skådespelerska och beslutet har inget att göra med hennes prestation”, kommenterar Warner Bros i ett nytt uttalande.
 
Den första bilden på Batgirl i sin superhjältedräkt släpptes i januari, men den är just nu det enda vi kanske någonsin får se från en film tydligen så usel att den läggs på hyllan.
 
 
Såg ni fram emot "Batgirl"? Vad tyckte ni om den första bilden? Kommentera nedan.
| 2 augusti 2022 23:00 |