Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 augusti 2022 | 07:00

"Batgirl"-regissörerna: "Vi är chockade"

Regissörerna bakom DC-filmen "Batgirl" är lika chockade som resten av filmvärlden över att deras film har skrotats för alltid.
Warner Bros beslut att dumpa superhjältefilmen som kostade 90 miljoner dollar att producera överraskade oss alla sent i måndags. Studion skyller på ekonomiska anledningar, medan det ryktas om att filmen kanske var för dålig för att visas - eller iallafall inte tillräckligt stor och häftig för en biopremiär. Enligt studions nya strategi ska DC-filmer hålla blockbuster-mått och inte gå direkt till streaming.
 
"Batgirl" spelades in med sikte på streamingtjänsten HBO Max och är därför inte fullt lika påkostad som de stora biofilmerna från DC, men att den nu kanske aldrig får se dagens ljus har gjort många besvikna.
 
Det gäller minst regissörerna själva, som överraskades mitt under Adil El Arbis bröllopsdag i Marocko. Han och kollegan Bilall Fallah (kända för "Bad Boys for Life") har gått ut med ett gemensamt uttalande på Instagram:

"Vi är ledsna och chockade av nyheten. Vi kan inte fatta det. Som regissörer är det livsviktigt för oss att vårt arbete får visas för en publik, och fastän filmen var långt ifrån klar så önskar vi att fans över hela världen fick möjligheten att se och omfamna den färdiga filmen. Kanske någon dag, om Gud vill."
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adil El Arbi (@adilelarbi)

 
Vidare hyllar de sitt hårt arbetande team och alla skådespelarna, bland anat Michael Keaton, JK Simmons, Brendan Fraser och "otroliga Leslie Grace som porträtterade Batgirl med så mycket passion och inlevelse".
 
De avslutar med att säga att de har varit "enorma Batman-fans sedan barnsben" och att det var "en ära att få vara en del av DCEU om så bara för en kort stund".
| 4 augusti 2022 07:00 |