Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 augusti 2022 | 11:55

Ny struktur för DC-universumet - apar efter Marvel och presenterar 10-årsplan

Det är ingen fara för DC-filmerna, menar nya chefen för Warner Bros. Under en bolagsstämma avslöjar nya ledningen att DC-universumet planerats 10 år framåt.
Filmstudion Warner Bros. har haft ett par kaosartade dagar den här veckan. Efter att företaget slagits samman med Discovery, har filmer såsom "Scoob!: Holiday Haunt” och “Batgirl” skrotats efter att man lagt miljoner på dem, och flera orignalproduktioner har försvunnit från deras streamingtjänst HBO Max.
 
Obegripligt tänker många, men ledningen för nybildade multimediakonglomeratet Warner Bros. Discovery har under en bolagsstämma försökt förklara och motivera besluten, rapporterar Collider.
 
Enligt sidan är skrotandet av “Batgirl” ett försök att distansera sig från Zack Snyder och filmerna han gjort inom DC-universumet. Warner Bros. Discovery:s VD David Zaslav erkänner själv att DC:s försök att härma Marvel är något de kunnat göra bättre.
 
- Vi har gjort en återställning. Vi har omstrukturerat verksamheten. Det kommer att finnas ett team med en 10-årsplan med fokus bara på DC. Det är väldigt likt strukturen som Alan Horne och Bob Iger satte ihop väldigt effektivt med Kevin Feige på Disney. Vi tror att vi skulle kunna bygga en långsiktig, mycket mer hållbar tillväxt av DC, och som en del av det kommer vi att fokusera på kvalitet. Vi kommer inte att släppa någon film innan den är klar.

Så trots att man försökte härma Marvel en gång, är det alltså dags att göra det igen. Men de resterande filmerna i DC-universumet som är på gång är det ingen fara för, fortsätter Zaslav.

- Fokus kommer att vara, hur gör vi var och en av dessa filmer, i allmänhet, så bra som möjligt. DC är något vi kan göra bättre, och vi är fokuserade på det nu. Vi har några fantastiska DC-filmer på gång. “Black Adam”, “Shazam!” och “Flash”. Vi jobbar på alla dessa. Vi har sett dem, och vi tycker att de är fantastiska och att vi kan göra dem ännu bättre. Det är vad Mike De Luca och Pam Abdy, nya chefer för Warner Bros. gör.”
 
Så DC-universumet är definitivt inte nedlagt ännu. Utan planen är att försöka distansera sig från Zack Snyders vision och härma Marvel ännu en gång. Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre denna gång, men vi håller tummarna för det. Det finns en enorm potential med alla hjältar och skurkar som finns i DC:s katalog.
 
Är det helt obegripligt eller en logiskt plan för DC-universumet?
| 5 augusti 2022 11:55 |