Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2013 | 22:01

Följ MovieZine på London Film Festival

Mellan afternoon tea och dubbeldäckarresor väntar film i 12 dagar för MovieZines reporter på plats.

New York Film Festival är knappt över än, men det är redan dags för nästa filmfest. Den här gången i London, en stad vi besökt många gånger men en festival som vi faktiskt premiärbevakar i år. Det är Victoria Machmudov som har fått äran att gotta ner sig i det välfyllda programmet.

Vad har då Londons filmfestival att bjuda på i år?

Steve McQueen är tillbaka med "12 Years a Slave", Alfonso Cuarón tar med publiken på rymdresa i "Gravity" och bröderna Coen tar en musikalisk tripp med "Inside Llewyn Davis". Cannes-vinnaren "Blå är den varmaste färgen" och Lukas Moodyssons "Vi är bäst!" hör också till höjdpunkterna för den brittiska biopubliken. Plus premiärer för "Kill Your Darlings" med Daniel Radcliffe och "The Double" med Jesse Eisenberg i en dubbelroll.

Det blir dessutom dubbelt upp av Tom Hanks, som både inviger med thrillern "Captain Phillips" och avrundar festivalen med dramat "Saving Mr. Banks". Två verklighetsbaserade filmer och två roller som redan har mycket Oscarsbuzz kring sig.

Flera av filmerna är redan recenserade som ni säkert har sett, men räkna med många fler festivalrecensioner de kommande veckorna. 

London Film Festival pågår mellan 9-20 oktober.

| 9 oktober 2013 22:01 |