Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 september 2013 | 11:01

Fler Harry Potter-filmer planeras

Efter J.K. Rowlings "Fantastiska vidunder" kan bland annat Quidditch-spelet hamna i fokus i en egen film.

Även om Harry Potter personligen tros ha gjort sitt sista framträdande på bioduken (åtminstone tills någon planerar en reboot om några år) kommer det fler chanser att återbesöka J.K. Rowlings fantasifulla miljöer. Häromveckan gladdes vi åt nyheten att boken "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" ska filmas. Och det låter som att Warner Bros inte nöjer sig där.

För att vara på den säkra sidan har studion registrerat flera varumärken för möjliga spelfilmer, animerade filmer eller TV-serier, skriver Bleeding Cool. Bland annat är det sagoboken "Barden Bagges berättelser", som finns omnämnd i "Harry Potter och Dödsrelikerna", och den fiktiva sporten Quidditch ihop med lagnamnen Wimbourne Wasps, Chudley Cannons och Kenmare Kestrels.

"Quidditch genom tiderna" skrevs av Rowling under pseudonymen Kennilworthy Whisp, och är precis som "Fantastiska vidunder..." en av de läroböcker som finns på Harry Potters skola Hogwarts, som också getts ut "på riktigt". Det är för den oinvigde en slags bollsport på flygande kvast, och har parodiserats i bland annat "The Internship".

Kan det bli en film om Quidditch? Vill du se en? Kommentera nedan.

| 28 september 2013 11:01 |