Film

Skribent

MovieZine

5 februari 2015 | 10:30

"Fifty Shades of Grey" på väg mot rekordpremiär

Tänkte du spendera Alla hjärtans dag i sällskap av Mr. Grey? Du är långt ifrån ensam.
Jodå, den gamla klyschan stämmer - sex säljer. Filmatiseringen av boksuccén "Fifty Shades of Grey" slår alla rekord i antal förköpta biljetter till en biopremiär. 

Över 125 000 biljetter är redan köpta till premiärhelgen på svenska biografer, skriver United International Pictures i ett pressmeddelande.

- Vi har aldrig haft ett sådant tryck på biljettförsäljningen inför en filmpremiär, säger Åke Hedlund, vice VD på Svenska Bio.

- Vi visste att intresset för filmen var stort, men att det skulle bli ett sådant sug efter biljetter är ändå överraskande. Vi har nu ökat antalet salonger och föreställningar för att kunna ta emot så många som möjligt. Bland annat med smygpremiär på torsdag natt och extra nattföreställningar i helgen, tillägger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Dakota Johnson och Jamie Dornan har huvudrollerna i det erotiska dramat, som bygger på E.L. James fenomen till boktrilogi. "Fifty Shades of Grey" har Sverigepremiär den 13 februari på ca 260 biografer över hela Sverige. För den som bara inte kan hålla sig, ordnas alltså smygvisningar redan den 12 februari. 

| 5 februari 2015 10:30 |