Film

Skribent

Viktor Jerner

30 november 2017 | 20:00

Fem ögonblick i "Avengers: Infinity War"-trailern som gav mig gåshud

Den nya Marvel-tårtan har potential att bli en av de allra bästa.
Trots att jag alltid bär med mig ett hälsosamt mått av skepsis kring nya Marvel Cinematic Universe-filmer måste jag med glädje erkänna att jag blev helt hänförd av trailern till "Avengers: Infinity War" som släpptes igår. Insatserna är skyhöga (förhoppningsvis), alla stora spelare förs samman i ett och samma splash page-narrativ och universums mest majestätiska skurk hotar att slå allt i spillror. Addera sedan att det ser mer emotionellt tung ut än vanligt, att Marvel får chansen att rensa bort lite av det gamla trötta gardet och att det ser löjligt vackert ut rent visuellt – det kan bli riktigt bra. 
 
Nedan listar jag de fem ögonblick i trailern som är så pass överväldigande att de lockade fram fullfjädrad gåshud: 
 
 

Vision sportar nytt utseende

 
Vision (Paul Bettany) var enligt mig en av de mindre intressanta bitarna med både "Age of Ultron" och "Civil War", men av någon anledning tilltalades jag djupt av det här ögonblicket i trailern. Dels älskar jag verkligen Bettany som skådespelare och det känns lovande att få se mer av mannen under den röda ytan, men samtidigt gillar jag att det känns som en härligt emotionell och vemodig stund mellan honom och Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Marvel-universumet behöver allt allvar och all tyngd det kan få. 
 
 

"My spidey-sense is tingling"

 
"Spider-Man: Homecoming" tillhör de allra bästa filmerna i MCU hittills, men en aspekt som den nya versionen av Peter Parker (Tom Holland) saknade i den filmen är hans ikoniska "spider-sense". Bröderna Russo korrigerar den missen redan en minut in i trailern när håren reser sig upp på Parkers arm när hans sjätte sinne känner att en fara lurar i horisonten. Fantastiskt visualiserat och ljuvligt olycksbådande. 
 
 

Iron Spider till vår tjänst

 
Redan i slutet av "Homecoming" när den nya Iron Spider-dräkten presenterades längtade jag efter att få se den användas i kommande filmer, och nu är vi här. Den metalliska designen, de lysande ögonen och det massiva spindel-emblemet, det är onekligen en ruskigt badass dräkt och lille Parker lär verkligen behöva den om han ska ha någon form av chans när de intergalaktiska styrkorna invaderar. Magkänslan säger att han skulle kunna bli en av de starkaste aspekterna i "Infinity War". 
 
 

Thanos samlar infinity-stenar

 
Även om han bara fick några ynka minuter i den första "Guardians of the Galaxy"-filmen så gjorde Josh Brolin ett riktigt stark intryck på mig i rollen som Thanos. Både designen och Brolins röstarbete bara osar pondus och jag hoppas verkligen att bröderna Russo kan ge honom en riktigt emotionellt tillfredsställande berättelse som gör karaktären rättvisa. De har lyckats innan på skurkfronten i "Captain America: The Winter Soldier", men samtidigt har de en riktigt blek antagonistkraft på sitt samvete; tama Baron Zemo (Daniel Brühl) i uppföljaren "Civil War". Jag håller tummarna.
 
Vissa har klagat på Thanos design och hur han fungerar effektmässigt här, men jag tycker snarare att det är en estetisk fullträff. Storleken, ansiktet, dräkten och hans "infinity gauntlet" som sakta men säkert lär fyllas på med de allsmäktiga stenarna; allt är klockrent utfört och de digitala effekterna håller världsklass.
 
 

Gänget går ut i krig i Wakanda

 
Trailerns definitiva "money shot", utan tvekan. Även om jag har tröttnat på majoriteten av de karaktärer som syns i den här bildrutan så kan jag inte annat än att svepas med i den pampiga, storslagna känslan. Förhoppningsvis kommer Kevin Feige, bröderna Russo och company verkligen leverera på löftet om att det här blir slutet för några av "veteranerna" och då menar jag inte "dö för att sedan krystat återuppstå redan i nästa film"-grejen som Marvel gärna kör. Nej, det behövs vikt. Dessutom längtar jag varmt efter Ryan Cooglers "Black Panther" nu, så allt med den titelkaraktären (Chadwick Boseman) och hans hemland Wakanda får igång peppen rejält.
 

Vad tyckte du om den här trailern och vilka bitar gör dig mest taggad på att få se slutresultatet?

| 30 november 2017 20:00 |