Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 februari 2018 | 09:00

"Fear the Walking Dead" hinner ikapp "The Walking Dead" under våren

Vilket öppnar upp för nya spännande möjligheter att korsa de mest populära karaktärerna mellan de båda serierna framöver.
Spinoffserien "Fear the Walking Dead" har fram tills nu hela tiden utspelat sig innan händelserna i originalserien; "The Walking Dead". Ett faktum som gjort att den kommande crossover-karaktärens, Morgan Jones (spelad av Lennie James), öde i originalserien har oroat seriens fans. Skulle han dödas i den för att sedan dyka upp i spinoffen och få fylla i de delar av sin historia vi inte hunnit se än? 
 
Screenrant har snappat upp ett uttalande från Robert Kirkman, vars serietidning är grunden för "The Walking Dead", på den sida där fans kan skicka in frågor och få svar i tidningen  (#176). En läsare undrade hur bra val Morgan Jones egentligen var som crossover-karaktär, eftersom vi redan vet så mycket om hans förflutna och han aldrig nämnt någon ur "Fear the Walking Dead" i originalserien.
 
- Den kommande halvan av ["The Walking Deads] säsong 8 leder direkt in i "Fear the Walking Deads" fjärde, vilket kommer att skaka om den serien på ett väldigt coolt sätt.
 
 
Ett svar som av fansen nu tolkas som att "Fear the Walking Dead" kommer att hoppa fram i tiden med sin fjärde säsong, för att fortsättningsvis utspela sig parallellt med originalserien. Något som mycket väl kan tyda på att Morgan Jones bara kommer att bli den förste, av många, karaktärer att byta serie inom AMC:s zombieuniversum.
 
Det har exempelvis även ryktats om att Madison Clark, "Fear the Walking Deads" motsvarighet till Rick Grimes, kan komma att utvecklas till Alpha - ledaren för the Whisperers, som i serietidningarna blir nästa grupp att terrorisera Rick och hans vänner.
 
Det återstår givetvis fortfarande att se om det här visar sig vara sant eller inte. Men förutsatt att de båda serierna framöver kommer att utspela sig parallellt, lär vi ha en hel del nya spännande möjligheter för de båda seriernas showrunners att blåsa liv i "The Walking Dead" igen.
 
 
Andra halvan av "The Walking Deads" åttonde säsong drar igång den 26 februari, medan "Fear the Walking Dead" är tillbaka den 16 april med sin fjärde.
 
Vad tycker du om att de båda "Walking Dead-serierna ser ut att få en hel del mer att göra med varandra framöver? Kommentera gärna nedan.
| 9 februari 2018 09:00 |