Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 januari 2018 | 21:30

"Fargo" får en fjärde säsong med premiär under 2019

Noah Hawley, seriens skapare, har en idé för en ytterligare säsong av "Fargo" hos FX.
Noah Hawleys "Fargo" anses av många vara en av världens bästa tv-serier för tillfället. Den tredje säsongen har visserligen inte tagits riktigt lika väl emot som dess två första säsonger som kammade hem en hel del priser på Emmygalorna som följde.
 
Den senaste säsongen nominerades trots det till hela 16 Emmys, men kammade enbart hem priset för årets bästa musik i en miniserie eller tv-film - flera vinstchanser dyker däremot upp under helgens Golden Globe-gala.
 
Som av en händelse råkade jag vara mitt uppe i en intervju med Jeff Russo, kompositören som belönades med den enda Emmyn för seriens tredje säsong, om de tre nya tv-serierna han är involverad i; "Altered Carbon", "Counterpart" och "Star Trek: Discovery", precis när Variety gick ut med nyheten om att den fjärde säsongen planeras för en 2019-premiär.
 
 
- Vad säger du!? Haha, det hade jag ingen aning om. Det måste jag nog ringa ett samtal om först. Jag har pratat med Hawley om en idé för en fjärde säsong - men det här är det första jag hör om att vi faktiskt kommer att köra på det. Jag får prata med honom om det imorgon när jag träffar honom [de håller på att arbeta på säsong två av "Legion" just nu tillsammans].
 
Nyheten presenterades av John Landgraf, VD för FX, under Television Critics Association vinterpress-turné - där han under kvällen har haft äran att bli utfrågad av amerikanska tv-kritiker om kanalens framtid. Enligt Landgraf har Hawley nu en idé som han vill göra en fjärde säsong av - något Russo också kunde bekräfta under min intervju - men att på grund av skaparens packade schema kommer det mest sannolikt att dröja tills 2019 innan vi får se nästa säsong.
 
Hela intervjun med Jeff Russo kommer att publiceras under nästa vecka i samband med att "Star Trek: Discovery" är tillbaka efter sitt juluppehåll. 
 
Är du sugen på att se en ny säsong av "Fargo" - och vad har du tyckt om de tre tidigare säsongerna? Kommentera gärna nedan!
| 5 januari 2018 21:30 |