Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 januari 2013 | 19:01

Experterna: "Argo vinner Oscarn för Bästa film"

Filmgalorna avlöser varandra på löpande band. Och om man ska tro experterna i Hollywood finns det de som är viktigare än andra när man vill förutspå Oscarsgalans utfall.

I helgen delade Producers Guild of America sina priser för 24:e året i rad. "Argo" valdes som Bästa film, medan "Röjar-Ralf" blev Bästa animerade film och svenskproducerade "Searching for Sugar Man" Bästa dokumentär.

Många tolkar det nu som att "Argos" chanser att vinna Oscarn har ökat markant. PGA har nämligen varit duktiga på att pricka in samma film som Oscarsgalan; sedan starten har 16 av 22 PGA-vinnande filmer också plockat hem Oscarn för Bästa film.

På sajten Goldderby.com som samlar experternas tippningar, delar nu "Argo" odds med "Lincoln" i kategorin Bästa film, så än kan Steven Spielbergs biografi slå Ben Afflecks dramathriller på fingrarna. Men det ska mycket till om en annan nominerad ska ta hem priset: sämst till ligger "Beasts of the Southern Wild", "Amour" och "Django Unchained".

"Argo" blev också Bästa film på Golden Globe-galan häromveckan.

Oscarsgalan 2013 går av stapeln den 24 februari och TV-sänds i Kanal 9. Följ nedräkningen på MovieZine.se/Oscars och gilla Oscarsgalan på Facebook!

| 27 januari 2013 19:01 |