Film

Skribent

Mats Karlsson

21 oktober 2014 | 13:00

"Exodus: Gods and Kings" blir en av årets längsta filmer

Ridley Scotts bibliska drama blir över en halvtimma längre än Christopher Nolans "Interstellar".
Att filmmakarna gillar att göra riktigt långa filmer har vi sannerligen märkt och i år kan nog bli värre än någonsin. För inte så länge sedan fick vi reda på att Christopher Nolans "Interstellar" blir hans längsta, med 164 min i speltid. Men det kommer Ridley Scott att straffa och ganska rejält. Scotts "Exodus: Gods and Kings" ska enligt IMDb bli 200 minuter lång, det vill säga 3 timmar och 20 minuter lång.

Scotts "Gladiator" från 2000 var också riktigt lång, 155 minuter lång, men det är ingenting emot "Exodus: Gods and Kings". Men det återstår att se om Fox kommer att göra som de gjorde med Scotts "Kingdom of Heaven", att kräva att han klipper ner filmen till en mer biovänlig speltid.

Trots "Exodus: Gods and Kings" väldigt långa speltid slår den inte årets längsta biofilm, den fyra timmar långa "Nymphomaniac" och inte ens silvermedaljören  "Den andra Heimat", som klockade 3 timmar och 45 minuter.

För de som gillar riktigt långa filmer finns chansen att ta del av Peter Jacksons "Hobbit: Femhäraslaget" två veckor innan "Exodus: Gods and Kings". Men att Jackson kommer att visa en film längre än 200 minuter ska vi nog inte räkna med.

Uppdatering: Filmen officiella Twitterkonto ExodusMovie meddelar nu att "Exodus: Gods and Kings" blir ca 2 timmar och 20 minuter.
| 21 oktober 2014 13:00 |