Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 oktober 2017 | 09:15

Ett crossover-avsnitt mellan "Walking Dead"-serierna har bekräftats

Under nattens "Walking Dead"-panel på Comic-Con bekräftades ett crossover-avsnitt mellan de båda zombieserierna. Här är varför jag tror att det blir Negan:
Låt oss börja med att klargöra vad som faktiskt sades under nattens zombiepanel. Variety rapporterade från panelen (som leddes av seriernas skapare Robert Kirkman) där crossoveravsnittet bekräftades - om än vagt och kryptiskt.
 
"Det kommer mer nyheter om det här under de kommande månaderna," var i princip det ända Kirkman ville säga mer än att det kommer ske nästa år. 
 
Om vi däremot låter oss fundera lite över varför ett crossover-avsnitt troligtvis ens finns på kartan, så kan det vara för att försöka höja tittarsiffrorna för "Fear the Walking Dead". Det är inte bekräftat ännu vilken av zombieserierna som kommer att få besök från den andra, men det vore mest logiskt om det var "Fear the Walking Dead" - eftersom den fortfarande utspelar sig före händelserna i originalserien "The Walking Dead".
 
Lägg därtill ett uttalande från Jeffrey Dean Morgan ifrån en intervju häromdagen, där han uttryckte intresse för att spela in ett originavsnitt för sin fruktade karaktär Negan. Som ett av "The Walking Deads" största dragplåster (tillsammans med Rick) går han in i den åttonde säsongens "all-out-war"-premiss - där antingen han själv eller Rick lär (eller i alla fall bör) mista sitt liv innan krigets slut.
 
 
Mina pengar är på att den som stryker med under säsong åtta blir Negan, mest baserat på "Old-Man-Rick"-delen av den långa trailern inför nya "The Walking Dead"-säsongen, vilket bör betyda att Rick kommer bli gammal nog att odla ett gediget skägg och börja sporta en käpp.
 
Om Negan nu alltså, enligt mina egna spekulationet, kommer att möta sin skapare under den kommande säsongen så vore det här ändå en grym chans för Robert Kirkman att ge Negan-fansen något mer att se fram emot. Samtidigt som "Fear the Walking Dead" skulle få en stadig ökning bland sina tittare - en serie vars tredje säsong är en av de allra bästa hittills av samtliga säsonger i AMC:s zombieuniversum.
 
Nu är som sagt allt det här rena spekulationer - förutom faktumet att en karaktär från en av serierna verkligen kommer att dyka upp i den andra. Jag följer inte serietidningarna och kanske finns det något där som säger emot mig, som jag inte vet om, men rent logiskt sett så känns Negan som det givna crossover-alternativet!
 
 

Läs också: Därför blir det inget Maggie-barn i "The Walking Deads" åttonde säsong

 
Vem tror du kommer att få äran att byta zombieserie hos AMC nästa år? Och om det är någon skillnad - vem vill du att det ska vara? Kommentera gärna nedan!
| 8 oktober 2017 09:15 |