Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 september 2017 | 14:30

Därför blir det inget Maggie-barn i "The Walking Deads" åttonde säsong

Illamående på morgonen kombinerat med humörsvängningar och lustiga cravings, under snart tre års tid - i en zombieapokalyps. Välkommen till Maggies vardag!
Maggie har varit gravid sedan den första halvan av "The Walking Deads" sjätte säsong, den sändes i slutet av 2015 - snart borde det väl rimligtvis vara dags för lite babylycka... eller? 
 
Nej, det verkar faktiskt inte så. För enligt en intervju med EW igår, har Scott M. Gimple (seriens showrunner) försäkrat att det inte kommer bli någon födsel under den åttonde säsongen heller. Anledningen till Maggies rekordlånga graviditet är faktiskt ganska enkel - hon har egentligen inte varit gravid länge alls.
 
Enligt en kommentar i extramaterialet för Blueray-utgåvan av den sjunde säsongen, framgår det att hela säsongen utspelar under loppet av 19 dagar. Lauren Cohan (som spelar Maggie) har tidigare också försökt klargöra att seriens tidslinje rör sig väldigt långsamt framåt.
 
"Jag har spelat en nygravid kvinna under en väldigt lång tid nu. Men sanningen är egentligen den att det bara gått några veckor sedan Negan dödade Glenn."
 
Large ab4b37578ae20a625cf28eae3c32f595 walking dead glenn maggie love 
 
Den åttonde säsongen är tänkt att dra igång bara några dagar efter den sjundes slut. Vilket innebär att den som väntar på att få se nästa "The Walking Dead"-bebis kan i värsta fall få vänta ett par säsonger till - om serien inte ökar takten. 
 
Men med tanke på att vi har sett "Old Man Rick" i trailern för den åttonde säsongen, har det spekulerats kring att serien kanske kommer göra ett tidshopp under säsongens gång. Om de väljer att använda sig av tidshopp och Maggie ändå inte ska få något barn under säsongen, enligt showrunnern som skriver manusen (så han bör rimligtvis veta), kan det också betyda något helt annat. Antingen förlorar hon barnet av någon anledning eller så dör hon själv... men inte kommer de väl gå miste om chansen att föra Glenns DNA (bokstavligen) vidare i serien?
 
En annan tanke jag slås av är att det vore intressant att veta hur snabbt tidslinjen i "Fear the Walking Dead" rullar på. De må vara fem säsonger efter originalserien, men tidsmässigt kanske de kan hinna ikapp för några crossover-avsnitt?
 
"The Walking Dead" är tillbaka den 22 oktober, och sänds i Sverige på Dplay.
 
Hade du hunnit uppfatta den långsamma takt "The Walking Dead" hasar fram på? Skulle du vilja se en crossover mellan de båda "Walking Dead"-serierna? Kommentera gärna nedan!
| 19 september 2017 14:30 |