Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 augusti 2014 | 16:45

Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa komediserien

Inför Emmy-galan som hålls på måndag kör MovieZine en nedräkning där TV-skribenterna Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld tippar utgången i de största kategorierna.
I dag handlar det om bästa komediserie. Nota bene att det kan förekomma spoilers så läs vidare på egen risk!

Bästa komediserie:

"The Big Bang Theory"
"Louie"
"Modern Family"
"Orange is the New Black"
"Silicon Valley"
"Veep"

Anna: Jag får köra på uteslutningsmetoden här. 
* "The Big Bang Theory" tycker jag är en dussinkomedi, en sån där snuttefilt att titta på om man är hemma sjuk. Ej värd Emmy. 
* "Louie" är inte komediserie i den måtta som vanligt folk mäter. Ofta är det ju både djupt tragiskt och fruktansvärt pinsamt men det är också det som blir roligt. Mitt i allt. "Louie" är en stark kandidat.
* "Modern Family" har spelat ut sin roll för läääänge sedan. Att de vunnit den här genren FYRA ÅR I RAD är en travesti.
* "Orange is The New Black" tycker jag mycket om. Men för mig är det mer en dramedi än en renodlad komedi. Dramedi är en genre de borde lägga till, för övrigt. Men OM "OITNB" skulle vinna kommer jag inte bli upprörd. 
* "Silicon Valley" känns för smal.
* "Veep" - nu snackar vi. "Veep" är en serie som gått från klarhet till klarhet. Varje säsong har bara blivit vassare, vidrigare och bättre. Att politiker i Washington dessutom börjat köra med uttryck och namn ur serien visar bara vilket intryck den gjort i maktens korridorer. Alla, absolut alla, i "Veep" är värda Emmys. 

Med andra ord: jag hoppas på "Veep". 

Patrik: Det var mig en uteslutningsmetod som hette duga! Ja, och jag kan ju knappast motsäga mig den, skulle vilja säga on the spot här! Jag skulle heller inte ha något emot ifall "Louie" eller "Orange is the New Black" vinner, men "Veep", då blir jag riktigt glad! Den förtjänar det också, grymt rolig, smart och fräsch. Så ut med "Modern Family" och in med "Veep"! Vi är helt överens!

På måndag: bästa dramaserien.

Håll med eller håll emot - vilken serie tycker ni borde kamma hem Emmyn? Tyck till!

Läs också:
| 22 augusti 2014 16:45 |