Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 augusti 2014 | 17:00

Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa dramaskådespelarna

Inför Emmy-galan som hålls nu på måndag kör MovieZine en nedräkning där TV-skribenterna Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld tippar utgången i de största kategorierna.
I dag handlar det om skådespelarna i drama-kategorin. Märk väl att det kan förekomma spoilers, så läs vidare på egen risk.

Bästa skådespelare i en dramaserie, manlig:

Bryan Cranston, "Breaking Bad"
Jeff Daniels, "The Newsroom"
Jon Hamm, "Mad Men"
Woody Harrelson, "True Detective"
Matthew McConaughey, "True Detective"
Kevin Spacey, "House of Cards"

Patrik: Detta är ju en tungviktare om något och naturligtvis ska det inte vara lätt, långt ifrån. Kära nån. Spacey och Cranston lär ju av gammal trogen vana vara stora favoriter, samma gäller väl med Jon Hamm. Jag skulle dock bli förbaskat glad ifall Emmyn gick till en nykomling, det vill säga endera Woody eller Matthew och här lär väl Matthew, som onekligen är glödhet nuförtiden, ligga rätt bra till. Frågan är ifall de tycker att han får nöja sig med sin Oscar för "Dallas Buyers Club"? Äh, klart Rusty Cohle (McConaughey) ska ha den!

Anna: Det finns väl egentligen inte så mycket att tillägga. Antalet spoofs plus antalet hyllningar som McConaughey fått för sin Cohle resulterar i min bok till en solklar Emmy. 


Bästa skådespelare i en dramaserie, kvinnlig:

Lizzy Caplan, "Masters of Sex"
Claire Danes, "Homeland"
Michelle Dockery, "Downton Abbey"
Julianna Margulies, "The Good Wife"
Kerry Washington, "Scandal"
Robin Wright, "House of Cards"

Anna: Gaaah, jobbigt när jag inte sett tre av serierna ("Masters of Sex", "The Good Wife", "Scandal")! Claire Danes lär inte få en till, tror jag. Hon fick ju både förra året och året innan dess. Men vem istället då? Jag har en känsla av att du, Patrik, kommer svara Lizzy Kaplan... Äh, jag kör på henne. Jag har gillat henne i allt jag sett av henne förut så, go Lizzy!

Patrik: Du gissar så rätt så, Lizzy Caplan är mitt val. Danes har, precis som du säger, vunnit ett par år i rad nu vilket gör att det känns som det är dags för någon ny. Caplan är dock inte självklar, allt och alla som har att göra med "Downtow Abbey", Dockery i detta fallet, är glödheta. Man ska nog heller inte räkna bort vare sig Julianna Margulies eller Robin Wright. Men nä, Lizzy Caplan tror och hoppas jag på!

Har vi gissat rätt, tror ni? Håll med eller emot! Kommentera nedan!

I morgon: bästa komediserie.

Läs också:
| 21 augusti 2014 17:00 |