Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

20 augusti 2014 | 17:00

Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa komediskådespelarna

Inför Emmy-galan som hålls nu på måndag kör MovieZine en nedräkning där TV-skribenterna Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld tippar utgången i de största kategorierna.
I dag handlar det om skådespelarna i komedikategorierna. Var vänlig observera att spoilers kan förekomma, så läs vidare på egen risk.

Bästa skådespelare i en komediserie, manlig:

Louis CK, "Louie"
Don Cheadle, "House of Lies"
Ricky Gervais, "Derek"
Matt LeBlanc, "Episodes"
William H Macy, "Shameless"
Jim Parsons, "The Big Bang Theory"

Anna: Dags för Louis nu va?

Patrik: Ja man kan ju tycka det, fast jag skulle lika gärna kunna säga; dags för Macy nu va? Visserligen har han konstigt nog inte blitt nominerad till just en Emmy för "Shameless" tidigare, men ändå. Hursomhelst, för min del står det alltså mellan Macy och Louis och hur än mycket det svider att gå emot Macy så säger jag Louis. LeBlanc kan dock var en sådan där dark horse, se upp i banan!

Bästa skådespelare i en komediserie, kvinnlig:

Lena Dunham, "Girls"
Edie Falco, "Nurse Jackie"
Julia Louis-Dreyfus, "Veep"
Melissa McCarthy, "Mike & Molly"
Amy Poehler, "Parks and Recreation"
Taylor Schilling, "Orange Is the New Black"

Patrik: Ännu en marig kategori, här finns det nämligen många som kan ro hem det. I stort sett SAMTLIGA skulle jag vilja påstå. Poehler, Louis-Dreyfus och Schilling utgör dock den starkaste halvan för min del. Vilken av dessa vinner då? Ja, säg det. Nä, jag slår till med Julia Louis-Dreyfus! "Orange"-ensamblen kan väl ändå inte vinna allt, eller?

Anna: Fast Julia Louis-Dreyfus har ju redan två Emmys, från förra året och året innan, just för den här rollen, så även om jag äääälskar henne och "Veep" tror jag hennes vinnarstråk är över. Jag säger Amy Poehler för hennes "Parks and Rec" har givit mig sjukt många goda skratt genom åren, plus att jag känner igen mig i henne när hon är full och dansar på gaybarer, hahaha!

Håller ni med eller emot? Ge era egna tippningar i kommentarsfältet! 

I morgon: Bästa dramaskådespelarna.

Läs även:
| 20 augusti 2014 17:00 |