Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 augusti 2014 | 11:00

Emmygalan 2014: MovieZine tippar bästa TV-filmerna/miniserierna

Inför Emmy-galan som hålls nästa måndag kör MovieZine en nedräkning där TV-skribenterna Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld tippar utgången på de största kategorierna.
I dag handlar det om allting TV-filmer/miniserier. Observera att det kan förekomma spoilers, så läs på egen risk!

Bästa miniserie:

"American Horror Story: Coven"
"Bonnie & Clyde"
"Fargo"
"Luther"
"Treme"
"The White Queen"

Patrik: Här har vi sannerligen ett par riktigt grymma miniserier, detta är det inget snack om. Jag skulle dock bli rasande ifall inte "Fargo" rodde hem detta. Okej, "AHS: Coven" och "Luther" i all ära, de når dock icke upp till "Fargo". Ifall "The White Queen" vinner, då...nä, det finns inga ord i mitt vokabulär som kan beskriva den eventuella känslan. Måtte det inte, under några omständigheter, ske! Vad säger du själv Anna, håller du stenhårt på den vita drottningen?

Anna: Hur roligt det än skulle vara att få en svensk vinst, i och med Rebecca Ferguson i huvudrollen i "The White Queen", var det ändå en serie jag ratade efter ett par avsnitt. Så nej, jag håller inte alls på den. Jag säger som du:  heja "Fargo"! Jag njöt av vartenda avsnitt och tror att samtliga inblandade hade väldigt roligt under produktionen. Det kändes så när jag såg den.


Bästa TV-film:

"Killing Kennedy"
"Muhammad Ali’s Greatest Fight"
"The Normal Heart"
"Sherlock: His Last Vow"
"The Trip to Bountiful"

Anna: Jag har inte sett någon av ovanstående filmer (lustigt att "Sherlock" får gå som film och inte serie) men jag har svårt att tro att något annat än "The Normal Heart" tar hem det. Den kryssar liksom i alla rutor, viktigt ämne (HIV/aids), stjärnglans (Julia Roberts, Brad Pitt producerar), självbiografiskt och HBO.

Patrik: Ja och själv har jag endast sett en och det är "Sherlock". Jag får be om ursäkt för detta, men nu är det som det är. Jag tänker dock ändå inte tippa på "Sherlock" utan jag väljer att helt gå på Annas eminenta linje här. Det ska nog mycket till ifall inte "The Normal Heart" tar hem detta, den är liksom gjord för att vinna en Emmy.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Sarah Paulson och Jessica Lange. Bägge har chansen att få en Emmy.

Bästa skådespelare i en miniserie eller TV-film, manlig:

Benedict Cumberbatch, "Sherlock: His Last Vow"
Chiwetel Ejiofor, "Dancing on the Edge"
Martin Freeman, "Fargo"
Billy Bob Thorton, "Fargo"
Idris Elba, "Luther"
Mark Ruffalo, "The Normal Heart"

Anna: Martin Freeman borde få Emmyn. Hans roll genomgår den största förändringen och hans Lester är en helt annan man i slutet av "Fargo" än den Lester man möter i början.

Patrik: Ja återigen känner jag mig benägen att hålla med dig, Elba är grym och Billy Bob Thornton är helt jäkla fantastisk. Det är dock hård konkurrens i år, men även jag måste nog säga Freeman. Om nu Freeman missar hoppas jag verkligen Billy Bob tar emot! Annars jäv...


Bästa skådespelare i en miniserie eller TV-film, kvinnlig:

Helena Bonham Carter, "Burton and Taylor"
Jessica Lange, "American Horror Story: Coven"
Minnie Driver, "Return to Zero"
Sarah Paulson, "American Horror Story: Coven"
Cicely Tyson, "The Trip to Bountiful"
Kristen Wiig, "The Spoils of Babylon"

Patrik: Kan tänka mig att Helena Bonham Carter ligger bra till här för BIOGRAFIN "Burton and Taylor", men nej. Här är det tveklöst Jessica Lange all the way för min del. Hon har vunnit en del förut, men det ska inte hindra henne från att vinna mer, hon är så jäkla bra så varför inte? Det är inget fel på Paulson heller för den delen, men Lange är Lange och Lange ska vinna!

Anna: Intressant att Sarah Paulson uppgraderats från biroll till huvudroll den här gången. Jag förstår ditt Lange-tjoande, Patrik, men jag tycker att det är Sarahs tur och hon gjorde den förtryckta häxdottern så himla bra. "The Spoils of Babylon" var en sån där "rolig på pappret"-serie där alla spelade över så det stänkte om det, med flit, men jag gillar inte sånt så sorry Kristen Wiig, jag skulle inte unna dig denna. De andra tre kvinnornas insatser har jag inte sett. 

I morgon: Bästa komediskådespelare

Så, är vi ute och cyklar eller har vi tippat helt rätt? Tyck till och tippa gärna själva här nedan!
| 19 augusti 2014 11:00 |