Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 augusti 2014 | 11:00

Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa birollsskådespelarna

Inför Emmy-galan som hålls nästa måndag kör MovieZine en nedräkning där TV-skribenterna Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld tippar utgången på de största kategorierna.

I dag handlar det om birollsskådisar. Observera att det kan förekomma spoilers, så läs på egen risk!

Bästa biroll i en dramaserie, manlig:

Aaron Paul, "Breaking Bad"
Jim Carter, "Downton Abbey"
Peter Dinklage, "Game of Thrones"
Josh Charles, "The Good Wife"
Mandy Patinkin, "Homeland"
Jon Voight, "Ray Donovan"

Patrik: Oj, oj, oj och oj, det här är ju inte lätt alltså. Ärligt talat så skulle faktiskt vilken som helst av dessa sex herrar kunna ta hem det, jag tycker det känns som att det är helt öppet. Voight är ju helt fantastisk i "Ray Donovan". Nu är dock förmodligen serier som "Game of Thrones" och "Breaking Bad" populärare serier och "Downton Abbey" är ju en sådan där vinstslukarmaskin i sådana här sammanhang. Mycket svårt. Nej, jag diggar Voight alldeles för mycket för att tippa emot honom, Voight it is! Hur resonerar och tänker du, Anna?

Anna: Ja, hur tänker jag? Jag håller helt med dig att vem som helst i den här kategorin – rättvist – skulle kunna vinna Emmyn, men om jag tänker smart nu så tror jag att de ger den till Aaron Paul för när vi kommer till dramaskådis-prisen kommer Bryan Cranston förlora mot Matthew McConaughey (men mer om det när vi kommer dit). Men Voight är ett bra val, och du har så rätt i att han är grym i "Ray" så... jag håller på honom jag med. 

Bästa biroll i en dramaserie, kvinnlig:

Anna Gunn, "Breaking Bad"
Maggie Smith, "Downton Abbey"
Joanne Froggatt, "Downton Abbey"
Lena Headey, "Game of Thrones"
Christine Baranski, "The Good Wife"
Christina Hendricks, "Mad Men"

Anna: Vissa verkar prenumerera på priser, Maggie Smith är en sån, men jag hoppas att Anna Gunn får Emmyn i år igen. Jag hatade hennes Skyler White för att hon ville vara moralisk och göra det rätta. Vilket är helt sjukt, men det var vad "Breaking Bad" gjorde med mig. Jag hejade på de "onda".

Patrik: Ja, vissa serier har ju den där förmågan att få en att bli lite så där evil och jag måste säga att jag håller med dig här. Denna gång ska jag dessutom tippa exakt lika som dig. Nu ställs hon mot just Maggie Smith men det driter jag i, tycker Anna Gunn förtjänar Emmyn så kom igen!Anna Gunn med förra årets Emmy-vinst. Blir det en till i år? Det tror vi.

Bästa biroll i en komediserie, manlig:

Andre Braugher, "Brooklyn Nine-Nine"
Adam Driver, "Girls"
Jesse Tyler Ferguson, "Modern Family"
Ty Burrell, "Modern Family"
Fred Armisen, "Portlandia"
Tony Hale, "Veep"

Anna: Jag blir nöjd bara ingen i frakkin' "Modern Family" belönas. Men om jag väljer med hjärtat hoppas jag att Andre Braugher snor åt sig den. "Brooklyn Nine-Nine" var årets roligaste nya bekantskap och Braughers kemi med Andy Samberg très fantastique.

Patrik: Återigen verkar vi vara helt överens. "Modern Family" har vunnit tillräckligt, den går dessutom på sparlåga numer. Tony Hale är dock riktigt härlig i "Veep" men jag tror nog ändå att gamle Braugher, mycket välförtjänt, tar hem detta!

Bästa biroll i en komediserie, kvinnlig:

Mayim Bialik, "The Big Bang Theory"
Julie Bowen, "Modern Family"
Allison Janney, "Mom"
Kate Mulgrew, "Orange Is the New Black"
Kate McKinnon, "Saturday Night Live"
Anna Chlumsky, "Veep"

Patrik: Skulle inte förvåna mig det minsta ifall Julie Bowen tar hem denna vinst åt "Modern Family", men jag väljer ändå att rikta in mig på de två jag tycker förtjänar det mest; Kate Mulgrew i "Orange" och Anna Chlumsky i "Veep". Att Allison Janney är nominerad för "Mom" får mig att bli mörkrädd, det finns INGENTING roligt med den serien, Janney inkluderad. Jag säger Kate Mulgrew, skulle dock inte bli ledsen ifall Chlumsky vann.

Anna: Inte jag heller, men jag säger också Kate Mulgrew för det är det populärare valet. Jag som sett hela ”Star Trek: Voyager” har dock liiiite svårt att förlika mig med hennes ryska accent, hon är så mycket ”Captain Kathryn Janeway” för mig. Men av dessa damer faller min röst ändå på henne. Allison Janney har ju dessutom redan fått en Emmy i år för sin gästrollsinsats i "Masters of Sex" så hon kan vara nöjd ändå. 

Så. Håller ni med oss eller är ni emot oss? Säg vilka ni tippar på i kommentarsfältet!

I morgon: Bästa TV-film/bästa miniserie-kategorierna

| 18 augusti 2014 11:00 |