Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 augusti 2014 | 18:00

Emmy-galan 2014: MovieZine tippar bästa dramaserien

I natt hålls årets Emmy-gala i Los Angeles och MovieZines TV-skribenter Patrik Jonsson och Anna Thunman Sköld har bara bästa dramaserien kvar att gissa vinnaren till.
I morgon kommer MovieZine givetvis rapportera om vinnarna, talen, galan och de eventuella skrällarna och eller skandalerna. 

Men nu till tippningen.

Bästa dramaserie:

"Breaking Bad"
"Downton Abbey"
"Game of Thrones"
"House of Cards"
"Mad Men"
"True Detective"

Patrik: Här har vi alltså katerogin med stort K, ett riktigt starkt fält också. Det är helt enkelt ett riktigt starkt år i år, det märks. Visserligen saknar jag en del serier och karaktärer/skådespelare, men å andra sidan, hade de funnits med hade det blivit ännu jäkligare att gissa. 

För det första är detta "Breaking Bads" sista chans på Emmyn och serien avslutades ju alldeles lysande. För det andra är "Game of Thrones" tokpopulär och knappast någon B-serie. För det tredje har "House of Cards", "Downton Abbey" och "Mad Men" varit stora kritikerdarlings genom åren och de har båda vunnit ett gäng priser. 

Alla dessa tungviktare ställs alltså nykomlingen "True Detective" mot, knappast någon lätt match. Jag håller nämligen på den, fullt ut. Frågan är ifall jag också ska spika den som vinnare? Ja, det känns som att jag nu måste stå för all ros jag gett den under året och därmed spika just "True Detective", den är värd allt den nominerats till. Hur resonerar du,  Anna? För jag är ju knappast säker på min gissning här, det är riktigt tajt alltså.

Anna: Som jag ser det står det egentligen bara mellan "Breaking Bad" och "True Detective". "Breaking Bad" har chansen att ta den där "tack för kaffet"-Emmyn. Eller, låt mig omformulera detta. "Breaking Bad" HADE chansen. Åh, vad alla konkurrenter i den här kategorin ska ha gråtit blod när HBO bestämde sig för att lägga "True Detective" i just dramagenren och inte i miniserie-diton. Du KAN INTE förlora om du har både HBO, hyllningskörer galore och guldgossen Matthew McConaughey i ryggen. Det går inte. Sen, personligen, avskydde jag sista avsnittet som kändes som ett dussinhafsverk i jämförelse med de andra sju, men den kommer ändå vinna. Japp, det kommer den.

Visst kommer "True Detective" att vinna? Eller vad tror ni läsare? Kommentera nedan! I morgon kommer facit!

Läs också:

| 25 augusti 2014 18:00 |