Film

Skribent

Anders Eklöf

28 juni 2022 | 12:00

Emma Roberts medverkar i nästa Spider-Man-spinoff

"American Horror Story"-stjärnan dyker upp i en okänd roll i den kommande Sony Pictures-filmen "Madame Web".
Medan Marvel och Disney fortsätter att bygga vidare på sitt framgångsrika Marvel Cinematic Universe med kommande filmer som "Thor: Love & Thunder", håller Sony Pictures envist kvar hoppet med sina spinoff-filmer på Spider-Man.
 
Efter skapliga fråmgångar med "Venom"-filmerna och floppen som är "Morbius" (som dock blivit en stor meme) väntar filmen "Madame Web", där vi ser "Fifty Shades of Grey"-stjärnan Dakota Johnson i huvudrollen.
 
Nu är det även klart att skådespelerskan Emma Roberts dyker upp i en än så länge okänd roll, skriver sajten Deadline.
 
 
Roberts är aktuell med den kommande romantiska komedin "Maybe I Do", men har också dykt upp i flera säsonger av tv-serien "American Horror Story" och filmer som "Nerve".
 
I serietidningarna är Madame Web en äldre kvinna med myasteni gravis (svaghet i skelettmuskulaturen) som hålls vid liv av ett system som ser ut som ett spindelnät. Hon är ofta en sorts synsk mentor till Spider-Man, men har aldrig slagits mot några skurkar själv. Enligt Deadline satsar Sony på att göra henne till sin version av Doctor Strange.
 
Sony Pictures Marvel-filmer utspelar sig i ett annat universum än filmerna om Spider-Man med Tom Holland i huvudrollen och övriga titlar i MCU, även om några få kopplingar har skett. Andra filmer som är på gång i universumet är "Kraven the Hunter" med Aaron Taylor-Johnson, "El Muerto" med artisten Bad Bunny och en tredje "Venom"-film.
 
"Madame Web" regisseras av S.J. Clarkson, som tidigare regisserat avsnitt i serier som "The Defenders", "Jessica Jones" och "Succession". Filmen har premiär den 7 juli nästa år i USA.
 
Vad tycker du om Sony Pictures Marvel-filmer?
| 28 juni 2022 12:00 |