Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 april 2022 | 14:30

Sony utökar sitt Spider-Man-universum med "El Muerto"

Under CinemaCon avslöjade Sony ytterligare en film i deras egna Marvel-universum. Under 2024 kommer “El Muerto”, med artisten Bad Bunny i huvudrollen.
Efter framgångarna med “Venom”-filmerna och trots floppen “Morbius” i backspegeln, arbetar Sony flitigt för att expandera sitt egna Marvel-universum. Förutom de kommande filmerna “Madame Web”, “Kraven the Hunter”, samt “Venom 3” passade Sony på under CinemaCon att utannonsera superhjältefilmen “El Muerto”. 
 
El Muerto är en superstark brottare som får sina krafter från en luchadormask. Denna mask har gått i generationer och alla som bär den ärver då titeln El Muerto. Tidigare har Spider-Man och El Muerto mötts för att brottas för välgörenhet och då vann den trikåklädda spindeln. 
 
 
I rollen som El Muerto ser vi Benito Antonio Martínez Ocasio, mer känd som artisten Bad Bunny. Han har de senaste åren synts i “Narcos: Mexico” samt “Fast & Furious 9”, och i sommar är han aktuell i filmen “Bullet Train” med Brad Pitt i huvudrollen. 
 
Trots att vi får flertalet DC- och Marvel-filmer årligen, är “El Muerto” är den första latinamerikanska superhjälten att få sin egen film. Hur Sony ska sammanfoga berättelserna om Madame Web, Kraven the Hunter, Venom, Morbius, och inte minst Spider-man med superbrottaren blir spännande att följa. Filmerna “Madame Web” och “Kraven the Hunter” kommer under 2023 och “El Muerto” släpps i januari 2024. 
 
Vilken Spider-Man-skurk hade du velat se på film? 
| 26 april 2022 14:30 |