Film

Skribent

Användare borttagen

19 april 2019 | 18:00

Efter "Hellboy" - här är 5 serietidningar som måste filmatiseras

Det finns så mycket mer än bara DC Comics och Marvel. Här listar vi 5 stycken titlar som har potential att bli något alldeles extra.
"Hellboy" hade biopremiär 12 april och responsen har väl inte varit så värst bra för den lilla röda demon. Men det som filmen påminde oss var urvalet av fantastiska serietidningar som finns ute för Hollywood att kunna adaptera. 
 
Nedan finns en lista på 5 serietidningar som enligt mig borde filmatiseras. Vissa är redan under utveckling, men inga konkreta detaljer finns för tillfället. Inget av titlarna tillhör varken DC Comics eller Marvel, då vi ville bidra med andra karaktärer samt mytologier som har så mycket möjlighet för utforskning.
 
 

"Incognito" (Icon Comics)

 
Först på tur är "Incognito" av Ed Brubaker och Sean Phillips, en titel som kombinerar superhjältegenren med film noir. Protagonisten heter Zack Overkill, en skoningslös brottsling som besitter en hög styrkegrad. Men när Zack blir fångad av polisen och tipsar om sin boss The Black Death, lämnas han i vittnesskydd. Dessutom får han en drog som dämpar superkrafterna och blir istället en medelsvensson som jobbar inom leveranstjänsten. När Zack upptäcker att hans krafter återställs av vissa mediciner, börjar samvetet öka tillräckligt för honom att bli en medborgargarde. När The Black Death påträffar hans bravader, börjar han sakta planera sin hämnd mot honom.
 
Det sista man vet kring filmatiseringen av "Incognito" är att Fede Álvarez ("Don't Breathe") står för regin, men dessvärre har inga detaljer kring ett inspelningsdatum eller rollista blivit satt. Jag hoppas verkligen han överväger att regissera denna titel, då premissen är extremt tilltalande samtidigt som den är väldigt originell och fräsch. Álvarez är en mycket talangfull filmskapare och även fastän "The Girl in the Spider's Web" inte var en sån lyckad reboot, finns det tillräckligt med begåvning hos honom att kunna forma en intressant handling kring projektet. Kolla bara på vad han gjorde med "Don't Breathe" och visionen som fanns för den thrillern, så förstår ni varför han passar in med detta material.
 
 

"Hard Boiled" (Dark Horse Comics)

 
När en serietidning är skriven av Frank Miller, så vet man att det kommer bli cinematiskt. Miller har en sån filmiskt stil när han skriver sina verk att allting som skapas från honom kan bli till film, och "Hard Boiled" är definitivt en av dessa titlar. Den debuterade 1990 och berättar historien om Carl Seltz, en försäkringsutredare som får veta att han egentligen är en mordisk cyborg vid namn Nixon. När en annan cyborg meddelar att ödet hos alla robotar ligger i hans händer, börjar kampen för att befria alla människo-cyborger från det programmerade slaveriet. 
 
"Hard Boiled" låter verkligen som något Paul Verhoeven skulle regissera för den har verkligen en retfull- och ironisk ton i sig. Men istället har man regissören Ben Wheatley, som är ett fantastiskt val att tackla denna titel. Tänk er visionen han hade för "Free Fire" i kombination med en "RoboCop"-, "Total Recall"- och "Blade Runner"-liknande värld (hur coolt låter inte det?). Tom Hiddleston ("Thor: Ragnarok") är även tänkt för rollen som Carl Seltz, vilket är ett intressant val samt annorlunda roll för honom. Det återstår att se hur det blir med "Hard Boiled", då både Wheatley och Hiddleston är upptagna män.
 
 

"Rogue Trooper" (2000 AD)

 
2000 AD är det brittiska sci-fi förlaget som har legat bakom titlar som "Sláine", "Strontium Dog" och "Judge Dredd". Då vi kommer få se en tv-serie av karaktären Dredd i "Judge Dredd: Mega-City One", finns även en annan titel under utveckling - "Rogue Trooper".  
 
"Rogue Trooper" utspelar sig under ett krig mellan the Southers och the Norts (som i princip tillhör den nazistiska rasideologin), två olika mänskliga anhang i kamp om planeten Nu Earth. I hopp om att vinna kriget skapar forskarna från Southers-sidan en armé av genmodifierade supersoldater vid namn Genetic Infantrymen. De är blåhudade, vitögda hårdingar med bara överkroppar och gröna hjälmar, som dessutom är immuna mot alla sorters toxiner. När armèn ansluter sig till Nu Earth blir de dessvärre massakrerade - alla förutom en vid namn Rogue. Rogue har nu ett eget uppdrag: att hitta förrädarna från the Southers och döda varenda en av dem.
 
Duncan Jones ("Source Code") ligger bakom denna filmatisering, som också är ett stort fan av materialet. Jones är just nu upptagen med manuset, som han själv beskriver är en blandning av "Guardians of the Galaxy" och "The Raid". Detta låter riktigt awesome och kommer bli extremt spännande hur adaptionen kommer formas ju längre fram vi får reda på mer av rullen.
 
 

"Cowboy Ninja Viking" (Image Comics)

 
Läs premissen på denna titel: en grupp av patienter, som lider av multipel personlighetsstörningar, blir rekryterade av en black ops-organisation. I denna organisation blir de tränade till att tillhöra elitgruppen Triplets, som är skickliga lönnmördare där varje individ besitter tre olika personligheter. Huvudpersonen är Duncan, en sjukling som besitter personligheterna av en cowboy, en ninja och en viking. Och vet ni vem som spelar honom - Chris Pratt ("Jurassic World"). Detta projekt låter bara för galet att inte se fram emot. 
  
Filmen har varit ett passionsprojekt för Pratt under en väldigt lång period, och han han varit inblandad sedan 2014. Under den tiden var det tänkt att "John Wick"-duon Chad Stahelski ("John Wick: Chapter 2") och David Leitch ("Deadpool 2") skulle regissera titeln, men istället fick man den grymma Michelle MacLaren ("Game of Thrones") ombord för regin med ett premiärdatum 28 juni i år. Allting såg så lovande ut tills Universal sköt upp datumet på obestämd tid. Jag hoppas verkligen vi får reda på mer detaljer kring filmen inom en snar framtid, för den låter skruvat på alla roliga sätt. 
 
 

"Nemesis" (Icon Comics)

 
"Tänk om Batman var Jokern?" Så lyder slogan för Mark Millars serietidning "Nemesis", som inte alls har något med vår Läderlappen att göra. Denna titel är en originell idé som berättar en fascinerande historia om en miljardär som både är ett geni och fysiskt elit (jag vet att det låter som Bruce Wayne), men använder istället sina förmågor och egenskaper för ondska samt förstörelse. Det är ett fantastiskt koncept som bara måste adapteras till film. 
 
Från början var det tänkt att Tony Scott ("True Romance") skull regissera där han försökte locka till profiler som Johnny Depp och Brad Pitt, men beklagligtvis gick han bort under 2012. Några år senare var det planerat att Joe Carnahan ("The Grey") skulle sitta i registolen, där han även skrev klart manuset tillsammans med brodern Matthew Michael Carnahan ("State of Play"). Carnahan är inte längre inblandad i projektet, samtidigt som den bytte studio under 2015. Just nu finns det ingenting nytt kring "Nemesis", men det är en titel som har potentialen att bli riktigt badass. 
 
Vad tycker ni om dessa serietidningarna? Finns det några andra ni ser fram emot att se? Kommentera nedan!
| 19 april 2019 18:00 |