Film

Skribent

Mats Karlsson

1 februari 2018 | 17:30

Michelle MacLaren regisserar "Cowboy Ninja Viking"

Den kommande actionfilmen med Chris Pratt i huvudrollen kommer på bio 28 juni 2019.
Om namnet Michelle MacLaren klingar bekant kan det mycket väl bero på att hon har regisserat flertalet avsnitt av både "Game of Thrones" och "Breaking Bad". Nu rapporterar Hollywood Reporter att MacLaren kommer att regissera actionfilmen "Cowboy Ninja Viking".
 
När projektet utannonserades för tre år sedan var planen att "John Wick"-duon David Leitch och Chad Stahelski skulle regissera, ett val som Chris Pratt själv hade godkänt. Men det är inte förrän nu som studion Universal väljer att gå vidare med projektet och med ny regissör, Michelle MacLaren. THR poängterar att Jennifer Yuh Nelson ("Kung Fu Panda") och Rick Famuyiwa ("Dope") var också aktuella för registolen, men valet föll till slut på MacLaren.
 
"Cowboy Ninja Viking" är en filmatisering av A.J. Liebermans serieroman och handlar om en man som lider av personlighetsstörningar (Chris Pratt). På regeringens uppdrag förvandlas han sig till en supersoldat utrustad med en cowboys, ninjas och vikings förmågor. Paul Wernick och Rhett Reese ("Zombieland") skrev det första manuset till filmen och den senaste manusversionen är skriven av Craig Mazin (“The Hangover II”).
 
MacLarens första långfilm skulle dock ha varit "Wonder Woman", ett jobb som hon senare valde att lämna. Trots att det fortfarande är tänkt att hon ska regissera krigsfilmen "The Nightingale" påpekar THR att "Cowboy Ninja Viking" kommer att bli hennes första film.
 
Eftersom det har gått flera år har Universal valt att lägga in överväxeln och meddelar att filmen har högsta prioritet. Redan 28 juni 2019 ska filmen vara klar för biograferna.
 
Ser ni fram emot Michelle MacLarens "Cowboy Ninja Viking"?
| 1 februari 2018 17:30 |