Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2017 | 19:35

Judge Dredd kommer tillbaka som tv-serie

Sylvester Stallone och Karl Urban har spelar honom på film. Snart återvänder hårde Dredd - i tv-serien "Judge Dredd: Mega City One".
Lagens väktare Judge Dredd är på väg till tv-rutan. Entertainment Weekly skriver att IM Global och spelutvecklaren Rebellion jobbar på en tv-serie om den ikoniske serietidnings-snuten.

"Judge Dredd: Mega City One" ska utspela sig under 2100-talet då USA:s östkust har blivit en jättestad tyngd av brottslighet. Här är det Judges som upprätthåller lagen och fungerar som både domare, jury och bödel.

Karaktären Judge Dredd skapades år 1977 och fyller 40 år i år. Dredd har också nått bioduken två gånger, med viss hjälp av Sylvester Stallones och Karl Urbans hårda käklinjer.

Senast var det "Dredd" från 2012. Tyvärr floppade filmen på bio, men den har nått stor kultstatus med många hängivna fans på nätet som hoppats på en uppföljare. Men att följa Dredd i nya tv-avsnitt varje vecka låter också som en lovande idé.
 
Producenten Mark Stern har tidigare gjort serier som ”Battlestar Galactica” och ”Defiance”:

- Det är ett sci-fi-koncept som bara blir mer relevant med tiden. Inte bara en rik värld med en vass samhällskommentar, den är också kul som fan! Jag gillar serietidningarna och båda filmerna, så det är en dröm som har blivit sann.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 10 maj 2017 19:35 |