Film

Skribent

MovieZine

27 mars 2016 | 21:00

Efter "Batman v Superman": Här är alla kommande filmer från DC Comics

Ta en titt på studions storslagna lineup där vi får se mycket mer av Wonder Woman, The Flash och Aquaman.
Bioaktuella "Batman v Superman: Dawn of Justice" lägger grunden för ett massivt filmuniversum där några av DC Comics största hjältar ska mötas, Avengers-style. Undertiteln "Dawn of Justice" syftar såklart på uppkomsten av Justice League, superteamet vars medlemmar redan har fått sina snabba introduktioner i filmen.

DC Comics och Warner Bros har ytterligare 11 filmer planerade de närmaste fyra åren, så vi ska få se mycket mer av Batman, Superman och Wonder Woman - plus en hel drös andra hjältar och skurkar. Bara att börja spara till biobiljetterna och popcornen...



Suicide Squad


Biopremiär: 3 augusti 2016

I rollerna: Jared Leto, Will Smith, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Cara Delevingne, Margot Robbie, Viola Davis

Regi: David Ayer

”Suicide Squad” är en udda fågel i DC:s filmiska universum - här ska det handla helt och hållet om superskurkar. Deadshot, Harley Quinn och Killer Croc är några av dem som samlas ihop av regeringen för att skickas på ett dödligt uppdrag. Filmen utspelar sig några månader efter ”Batman v Superman: Dawn of Justice” och vi bör hålla ögonen öppna efter Ben Afflecks Batman, som har scener ihop med sin ärkefiende Jokern (Jared Leto).



Wonder Woman


Biopremiär: 23 juni 2017

I rollerna: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lisa Loven Kongsli, Connie Nielsen

Regi: Patty Jenkins

Trots bara några minuters total speltid i ”Batman v Superman” blev Wonder Woman en av filmens stora behållningar. Den of Geek skriver att Prinsessan Dianas första egna långfilm utforskar hennes ursprung i tre akter: från tiden som amasonkrigare på ön Themyscira, via hennes strid i Första världskriget, till vad som händer i modern tid, efter händelserna i ”Dawn of Justice”. Se de första filmklippen här!



Justice League: Part One


Biopremiär: 17 november 2017

Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Amy Adams, J.K. Simmons

Regi: Zack Snyder

Batman, Superman och Wonder Woman slår sig samman med The Flash, Aquaman och Cyborg för att bekämpa ett gemensamt hot. Vem ska de slåss mot? Troligtvis hintades det redan i Batmans drömsekvens: en invasion av Parademons under ledning av den galaktiska diktatorn Darkseid. Andra rykten säger Brainiac. Inspelningen börjar i april.



The Flash


Biopremiär: 23 mars 2018

Skådespelare: Ezra Miller

Regi: Seth Grahame-Smith

Förvänta dig inte att se Grant Gustin spela Barry Allen på bio. Zack Snyder har sagt att filmerna följer en annan ton än tv-serien, och därför skulle det inte passa. Istället blir det Ezra Miller som spelar världens snabbaste man. Han poppade in två gånger i ”Dawn of Justice”: först reste han i tiden med en varning till Bruce Wayne, sen såg vi honom stoppa ett butiksrån i en övervakningsvideo. Regissören Seth Grahame-Smith har skrivit boken ”Pride and Prejudice and Zombies”, samt manus till Tim Burtons ”Dark Shadows” och ”The Lego Batman Movie”. ”The Flash” blir hans långfilmsdebut.



Aquaman


Biopremiär: 27 juli 2018

Skådespelare: Jason Momoa, Amber Heard

Regi: James Wan

Jason Momoa från ”Game of Thrones” och ”Conan the Barbarian” spelar havets egna kung och superhjälte. Troligtvis ska det hinnas med både en origin-story och ett nutida uppdrag där Aquaman, enligt EW.com, ska ta itu med människans föroreningar och förstörelse av haven. James Wan (”Saw”, ”Fast & Furious 7”) regisserar och lovar både sjömonster och en lättsammare ton än i Snyders filmer.



Shazam!


Biopremiär: 5 april 2019

Skådespelare: Dwayne Johnson

Regi: ej klart

Den här mer familjevänliga DC Comics-filmen ska handla om tonårige Billy Batson, som med hjälp av ett magiskt ord kan förvandla sig till superhjälten Shazam. Dwayne Johnson har länge varit kopplad till rollen som skurken Black Adam, men trots det finns ännu många frågetecken kring projektet, som vi hört ytterst lite om. Darren Lemke (”Jack the Giant Slayer”) och Geoff Johns (tv-serien ”The Flash”) har skrivit manus. Ingen regissör är klar och än saknas två stora huvudroller. 



Justice League: Part Two


Biopremiär: 14 juni 2019

Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher

Regi: Zack Snyder

Ett och ett halvt år efter första ”Justice League”-filmen (och bara två månader efter Marvels ”Avengers: Infinity War Part II”) kommer del två, som vi i nuläget inte vet något om. Man tror att DC och Warner Bros kommer invänta reaktionerna på de tidigare filmerna för att se vilka hjältar som publiken vill se mer av. Det är också sagt att Green Lantern kan presenteras här i ”Part Two”.



Cyborg


Biopremiär: 3 april 2020

Skådespelare: Ray Fisher

Regi: ej klart

Cyborg är egentligen fotbollsstjärnan Victor Stone, som efter en olycka förvandlas till en halv-mekanisk superhjälte. Detta avgörande ögonblick som räddar hans liv skymtades redan i ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, och vi kommer ha sett Cyborg i två ”Justice League”-filmer innan det är dags för solodebut. Det är annars inte klart vem som regisserar eller vad filmen ska handla om.



Green Lantern Corps


Biopremiär: 19 juni 2020

I rollerna: Inte Ryan Reynolds iallafall

Regi: ej klart

Väldigt lite är känt också om Warner Bros reboot av ”Green Lantern”, och studion är troligen nervösa efter floppen för Ryan Reynolds-filmen från 2011. Den här gången ska dock handlingen förflyttas ut i rymden och fokusera på en hel ensemble av ringbärande lagens väktare. Än så länge är varken manusförfattare, regissörer eller skådespelare klara, men Tyrese Gibson har provspelat.



Och kanske… The Batman


Biopremiär: ej klart 

Skådespelare: Ben Affleck

Regi: Ben Affleck?

Inte helt klart hur DC och Warner Bros tänkt få plats med denna i sin fullspäckade lineup, men tanken på en fristående spelfilm med Batman är alltid lockande. Många håller med om att Ben Affleck imponerade i rollen, och här övervägen han dessutom möjligheten att regissera. Handlingen kan enligt rykten utspela sig före ”Batman v Superman: Dawn of Justice” och fokusera bland annat på hur Jokern dödade Robin.



Bonus! The Lego Batman Movie


Biopremiär: 10 februari 2017

Skådespelare: Will Arnett, Zach Galifianakis, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Michael Cera, Mariah Carey

Regi: Chris McKay

Inte en officiell del av Justice League-universumet, men en härlig avstickare från det mörka och dystra - "Everything is awesome!". Den populära ”Lego-filmen” har ynglat av sig med en spinoff med allt ljus på den mörke riddaren. Will Arnett gör rösten och Zach Galifianakis kommer att spela Jokern.

Vilka DC-filmer ser ni mest fram emot?
| 27 mars 2016 21:00 |