SPEL

Skribent

Alexander Dunerfors

12 augusti 2016 | 14:00

Drömregissören för en ”Elder Scrolls”-film

Därför kan spelföretaget Bethesda enbart tänka sig att låta Peter Jackson filmatisera deras spel.
Tidigare i somras såg vi ”Warcraft: The Beginning” bli den mest framgångsrika tv-spelsfilmen någonsin. Nu är förväntningarna höga när Ubisoft gör klart ”Assassin’s Creed” inför en vinterpremiär. 

Men många andra spelutvecklare är tveksamma till att gå över till bioduken, och det säkert med all rätt: det finns smärtsamt många floppar bland tv-spelsfilmerna.

Bethesdas marknadschef berättar för Finder att studion hellre låter bli. Bethesda utvecklar eller publicerar spel som fantasy-serien ”Elder Scrolls”, ”Fallout”, ”The Evil Within”, ”Doom” och ”Dishonored”. Men håll inte tummarna för några filmer inom kort.

- Såna här samtal brukar mynna ut i: ska vi verkligen låta någon annan tolka ”Fallout”, eller ”Elder Scrolls”, eller ”Dishonored”? Eller vill vi och utvecklarna vara de enda som säger vad som är ”Fallout”, eller ”Elder Scrolls”, eller ”Wolfenstein”, och så vidare? Våra utvecklare ska vara de enda som bestämmer, inte en filmregissör, en producent eller en studio.Men undantag kan göras. Skulle ”Sagan om Ringen”-regissören knacka på med en god idé, så skulle Bethesda lyssna:

- Jag tror att om Peter Jackson kom till vårt kontor och sa: ”Jag vill göra film av Elder Scrolls”, ja, då skulle vi behöva ta ett seriöst samtal.

Bethesdas Todd Howard har tidigare pratat om att Hollywood är intresserade av en ”Fallout”-film.

Skulle du vilja se Peter Jackson filma "Elder Scrolls"? Är det rätt beslut av Bethesda att hålla hårt i sina rättigheter?
| 12 augusti 2016 14:00 |