SPEL

Skribent

MovieZine

12 mars 2016 | 17:00

Vi ska inte hoppas på en "Fallout"-film riktigt än

Producenten bakom ett av 2015 års största spel diskuterar med Hollywood, men "det har inte klickat".
Filmer som bygger på tv-spel har en tråkig ovana att floppa, men det hindrar inte Hollywood från att försöka på nytt. Med storsatsningar som ”Warcraft: The Beginning”, ”Assassin’s Creed” och en ny ”Tomb Raider” på väg, samt rykten om ”Uncharted” och ”The Last of Us”, har genren ännu inte använt sitt sista liv.

Lyckligtvis finns det fortfarande folk i spelbranschen som håller fast vid sina titlar och inte låter vem som helst filma dem. 

Om du undrar varför vi inte hört något om en postapokalyptisk ”Fallout”-film än, så skyll på eller tacka Todd Howard, producent på Bethesda Game Studios. Han säger:

- Jag har haft flera möten med Hollywood genom åren, men jag kände aldrig att ”Ja, det här skulle bli lika bra som spelen”. Det kanske kommer hända, jag utesluter ingenting. Men spelen är tillräckligt populära och det är deras identitet. Tänk om det hade funnits en ”Fallout”-film när vi offentliggjorde ”Fallout 4”, och spelet gick kanske i en annan riktning än filmen, det skulle inte kännas helt rätt. 

- Vi sätter ribban högt och det har inte klickat ännu, säger Howard till Gamesindustry.biz.


”Fallout” debuterade år 1997 och det onekligen filmiska ”Fallout 4” blev ett av 2015 års bäst säljande spel.

I år ser vi Blizzards egenproducerade filmatisering av ”Warcraft”, och Ubisoft har varit med och utvecklat "Assassin’s Creed”-filmen. Om de blir biosuccéer och fansen är nöjda, dröjer det säkert inte länge innan fler spelutvecklare ger sig in i filmbranschen. 

Skulle du vilja se "Fallout" på bioduken?
| 12 mars 2016 17:00 |