Film

Skribent

MovieZine

9 augusti 2019 | 22:00

Donald Trump: "Hollywood är rasistiskt"

En kommande film från Blumhouse får presidenten att se rött.
Tidigare idag skrev vi om thrillern "The Hunt", vars marknadsföring pausas efter dödsskjutningarna i USA förra veckan. Universal och Blumhouse ska se över den våldsamma filmens trailers, av respekt för offren.

Samma film har nu satt igång en rage-attack hos Donald Trump, som enligt Variety sprang ut på gräsmattan utanför Vita huset och kallade Hollywood för "rasistiskt".
 
 
Filmen "The Hunt" handlar om hur eliten jagar och skjuter vanliga människor till döds på en avlägsen herrgård, på skoj. Amerikanska medier beskriver filmens skjutglada skurkar som liberaler, och de som mördas är konservativa Trump-anhängare. Om detta stämmer får vi se i september när filmen går upp på bio, men det kontroversiella temat har alltså nått USA:s president. Och han är inte glad:
 
 
"Liberala Hollywood är rasister på högsta nivå, med stor ilska och hat! (...) Filmen släpps för att skapa kaos. De skapar sitt egna våld och försöker sedan skylla på andra. De är de sanna rasisterna, och väldigt dåliga för vårt land!"

Trump har de senaste dagarna skyllt de två masskjutningarna i Dayton och El Paso på både våldsamma tv-spel och filmer. Dagens kommentar utanför Vita huset och på Twitter är ännu en pik mot den amerikanska filmindustrin.
 
 
"The Hunt" får biopremiär 27 september, och den kunde antagligen inte ha fått bättre PR än så här.
| 9 augusti 2019 22:00 |