Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2023 | 12:00

Nu kan du se DC:s senaste superhjältefilm hemma

Missade du "Blue Beetle" på bio? Idag släpps det underhållande actionäventyret på digitala tjänster.
Om du missade DC:s ”Blue Beetle” på bio så är du långt ifrån ensam. Den senaste superhjältefilmen hade varken en stjärna som Dwayne Johnson att locka med, eller ett etablerat ”varumärke” som exempelvis Shazam.
 
Så det blev ingen publikrusning direkt när den gick upp på bio i augusti. Men den som tar chansen att upptäcka ”Blue Beetle” digitalt kan bli överraskad av ett lekfullt och underhållande äventyr för hela familjen.
 
Filmen följer Jaime (en charmig Xolo Maridueña från "Cobra Kai"), en mexikansk grabb som kommer i kontakt med en anti, utomjordisk skarabé som ger honom superkrafter. Snart upptäcker han att ett ondskefullt företag är ute efter reliken - kan hans nya alter ego Blue Beetle stoppa dem? Tänk om Peter Parker hade en stor, brokig latino-familj, det är ungefär ”Blue Beetle” i ett nötskal. Att Susan Sarandon spelar kylig skurk är förstås alltid ett plus.
 
 
För regissören Angel Manuel Soto blev filmen ett sätt att få in lite latino-blod i genren:
 
- Det är sällan en hjälte kommer från vårt community. Det är alltid någon annan som måste komma och rädda oss, och just det var en sak min pappa alltid lärde mig - att vi behöver inte vänta på att bli räddade av någon annan, vi kan finna räddning inom oss själva och då kanske vi inspirerar andra att göra detsamma, berättade han för MovieZine inför premiären.
 
"Blue Beetle" blev som sagt ingen stor biosuccé. Men planen är att Xolo Maridueña ska få fortsätta spela karaktären i nya DC-universumet.
 
Och nu kan du se hans debutfilm på video-on-demand, redan idag släpps nämligen "Blue Beetle" på tjänster som SF Anytime, Itunes, Blockbuster och Viaplay Store. Den går att hyra för 199 kr eller köp för 249 kr.
 
| 2 oktober 2023 12:00 |