Intervju

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

18 augusti 2023 | 18:00

"Det är sällsynt med en superhjälte från latino-communityt"

Vi pratar med regissören Angel Manuel Soto som står bakom nya storfilmen ”Blue Beetle” från DC: ”Ett kärleksbrev skapat med mycket hjärta”.
"Blue Beetle” är DC:s senaste film och presenterar en för många ny superhjälte: den unge mexikanaren Jamie Reyes som genom en utomjordisk skarabé förvandlas till den kraftfulla Blue Beetle.
 
Regissören bakom verket är Angel Manuel Soto vars tidigare arbete som regissör inkluderar filmen ”Charm City Kings” (även känd som ”Twelve”) för HBO Max och en dokumentärserie om Menudo, ett av historiens mest legendariska latinoband.
 
Nu har Soto tagit ett stort kliv: såväl karriärmässigt som gällande storlek på produktionen och in i världen av älskade - och avskydda - superhjältar och skurkar. Vi har pratat med honom om bioaktuella "Blue Beetle", hans koppling till superhjälten och vad vi fans kan förvänta oss av filmen.
 
Vad gjorde dig intresserad av Blue Beetle?
 
- Jag kände att jag kunde berätta en historia som jag kunde se mig själv i och jag kunde se min familj i den. Jag kunde se en hjälte som kommer från samma svårigheter som jag som är från Puerto Rico och jag tror att den generella latinoupplevelsen resonerar med svårigheterna som familjen Reyes upplever i filmen.
 
Large d9da401eb2ec57ca2c7666549d22f83f blue beetle angel manuel soto
 
- Det är sällan en hjälte kommer från vårt community. Det är alltid någon annan som måste komma och rädda oss, och just det var en sak min pappa alltid lärde mig - att vi behöver inte vänta på att bli räddade av någon annan, vi kan finna räddning inom oss själva och då kanske vi inspirerar andra att göra detsamma.
 
Hur känns det att presentera en ny superhjälte för så många fans?
 
- Jag förstod inte hur mycket det skulle betyda för mig. Det var väldigt vackert att se alla olika typer av människor, av olika etniciteter och från olika länder, att skapa ett band med karaktären Jaime Reyes och bli fans av Blue Beetle. Mitt enda hopp är att göra dem nöjda med detta kärleksbrev som har skapats med mycket hjärta. Jag hoppas att de ser all passion som skådespelarna har lagt i sitt arbete - för mig är det väldigt svårt att se någon annan spela Jamie Reyes.
 
Large d9da401eb2ec57ca2c7666549d22f83f rev 1 bbd trl 89896r high res jpeg
 
Vad har du för förhoppningar för Blue Beetles framtid?
 
- Mitt hopp inför framtida produktioner är att vi inte bara får fortsätta se Jamie Reyes utan även hans familj. Familjen är så speciell, unik och framför allt viktig för utvecklingen av Blue Beetle.
 
Är det några easter eggs eller cameos som fans ska hålla utkik efter i filmen?
 
- Det är mycket easter eggs i filmen! Det är också cameos från popkultur-världen - men framför allt easter eggs. Så om du är uppmärksam från början av titelsekvensen ända fram till effekterna kommer du upptäcka många easter eggs om du är ett fan av Blue Beetle eller bara superhjälte-genren i helhet.
 
 
"Blue Beetle" går upp på bio idag.
| 18 augusti 2023 18:00 |