Film

Skribent

Alexander Svensson

28 september 2023 | 15:15

James Gunn bekräftar: 3 skådespelare får behålla sina roller i nya DC Universe

James Gunn har bekräftat vilka tre skådespelare som kommer att få fortsätta spela sina DC-karaktärer i det nya DCU, som inleds med nästa års “Creature Commandos”.
James Gunn har i vanlig ordning hållit frågestund på sociala medier (den här gången på Threads), och nu bekräftat tre skådespelare som kommer att fortsätta spela sina DC-karaktärer i Gunns rebootade DCU. Det rör sig om inga mindre än Viola Davis, John Cena och Xolo Maridueña.
 
Viola Davis gör rollen som Amanda Waller, den stenhårda bossen över Task Force X. Davis har tidigare spelat Waller i bägge Suicide Squad-filmerna, och gjorde också en cameo i “Peacemaker”. Att hon skulle återvända även i nya DCU var närmast givet, då den kommande TV-serien “Waller” ska handla om henne.
 
Viola Davis som Amanda Waller.
 
John Cena har spelat Christopher Smith/Peacemaker i “The Suicide Squad” och spinoff-serien “Peacemaker”. Att Cena återvänder är inte heller någon överraskning, särskilt inte eftersom han var så dedikerad till rollen att han vandrat runt i Peacemaker-dräkten på en drös olika presstillställningar.
 
John Cena dansar loss som Christopher Smith/Peacemaker
 
Slutligen har vi då även Xolo Maridueña, som gjorde sin DC-debut för bara någon månad sedan, i rollen som Jaime Reyes/Blue Beetle i filmen “Blue Beetle”. Det blev knappast någon enorm kassasuccé, men Gunn tror uppenbarligen på både karaktären och skådespelaren, och avser låta honom återvända i framtiden.
 
Xolo Maridueña som Jaime Reyes/Blue Beetle.
 
Gunn passade även på att addressera elefanten i rummet, nämligen vad som är canon och inte i nya DCU. Om Davis, Cena och Maridueña alla återvänder, så är väl deras tidigare filmer canon? Tydligen inte, enligt Gunn.
 
- Ja, vissa skådespelare kommer att spela karaktärer som de spelat i andra berättelser, och vissa delar av berättelserna kanske kommer att passa ihop med något från de dussin filmer, serier och animerade projekt som DC gjort tidigare. Men ingenting är canon innan “Creature Commandos” och “Superman: Legacy”.
 
James Gunn har talat, och så står det till i DCs universum. Första projektet att nå allmänn beskådan blir den animerade serien “Creature Commandos”, som når våra skärmar någon gång nästa år.
| 28 september 2023 15:15 |