Serie

Skribent

MovieZine

11 december 2015 | 16:30

Det kommer nytt från skaparen av "Fargo"

Noah Hawley förlänger sitt avtal med FX.
Skaparen till "Fargo", Noah Hawley, har förlängt sitt avtal med FX Productions och FX Networks för tre ytterligare år, enligt Variety. Dessa nyheter kom fram några timmar efter att Fargo igår nominerades till tre Golden Globes i kategorierna ”Best TV Movie or Limited-Series”, ”Best Actor in a Limited-Series or TV Movie” (Patrick Wilson) samt ”Best Actress in a Limited-Series or TV Movie” (Kirsten Dunst).

Hawley kommer, förutom att fortsätta arbeta med Fargo, även utveckla och ta fram nya projekt. För närvarande är det fyra andra projekt som håller på att tas fram tillsammans med Hawley, och de är följande: ”Cat's Cradle”, ”Hellhound on His Trail”, ”The Hot Rock”, samt ”Legion” (som bland annat kommer produceras av Marvel Television). 

I och med de glada nyheterna kring nomineringarna passade Variety även på att prata med Hawley om hans andra projekt förutom Fargo, och han sa följande: 

- Antingen så har du ett huvud som klarar av att göra flera saker samtidigt eller så har du inte det. Jag har en bra partner i John Cameron. FX arbetade hårt för att få detta att fungera för mig. Ingenting kring vad jag gör följer den traditionella TV-modellen och jag är glad att de är öppna för mina idéer.

Nyheten att Hawley kommer att stanna hos FX och med "Fargo" kommer kanske inte som en jättestor överraskning, men trots allt är det glädjande. "Fargo" rankas av många som en av 2015 års bästa TV-serier, och många menar att andra säsongen håller jämna steg med den första – som också den hyllades enormt mycket. 

"Fargo", vars sista avsnitt för säsongen kommer på måndag, har redan plockats upp för en tredje säsong.

Rebecca Rosen
| 11 december 2015 16:30 |