Serie

Skribent

Hampus Haglund

4 december 2015 | 13:00

Bekanta ansikten i ”Fargo” säsong 3?

Förra veckan stod det klart att det blir en tredje säsong av FX succéserie ”Fargo”. Men när kommer den nya installationen i antologi-serien utspela sig?
I en intervju med Entertainment Weekly nyligen berättar skaparen Noah Hawley lite om nästa säsong.

När?

”It’s more contemporary” svarar Hawley på frågan om vilken tidsperiod den tredje säsongen kommer utspela sig i. Vi kommer förflytta oss närmare nutid med andra ord. Han utvecklar och säger att den kommer utspela sig några år efter första säsongen. Efter 2006 alltså.

Vi kan faktiskt smalna av våra gissningar gällande årtal ännu mer. Hawley berättade nämligen att ”Fargos” upplägg med ”true story” gör att serien alltid naturligt kommer utspela sig några år innan nutid. ”Fargo” ska vara berättelsen om en händelse vi nu vet allting om.

Enligt mina oerhört avancerade beräkningar borde vi hamna någonstans mellan 2008 och 2013 för den tredje säsongen. Några år innan nutid och några år efter säsong ett. Spännande!

Karaktärer

Inga karaktärer har avslöjats än. Men på frågan om vi kommer få återse någon från första säsongen nu när vi kommer nära den rent tidsmässigt svarade Hawley, ”Potentiellt”. Inte alls omöjligt att någon av karaktärerna från säsong ett återvänder på ett eller annat sätt, om så blir fallet bör av förklarliga skäl också skådespelaren i fråga återvända.

Det skulle vara något av ett trendbrott. Ni som följt båda säsongerna av ”Fargo” vet att såväl tidsperiod som cast byttes inför säsong två. Det som varit den gemensamma nämnaren för de olika berättelserna är framförallt två karaktärer, Lou och Molly Solverson.  Far och dotter, respektive säsongs hjälte som spelas av olika skådespelare i säsong ett och två med tanke på åldersskillnaden. Det är inte långsökt att tro att någon av dessa karaktärer har en roll att spela i säsong tre, det skulle innebära att Allison Tolman (Molly) eller Keith Carradine (Lou) är aktuella för en comeback. 


 Molly (Alison Tolman) tillsammans med Bill (Bob Odenkirk) från säsong ett.

Det går att spekulera i evighet kring vilka karaktärer som kan återvända, många dörrar står öppna. Men efter Hawleys uttalanden känns det troligt att vi får se några bekanta ansikten i  ”Fargo” säsong tre!

För tillfället kan du följa den andra säsongen av ”Fargo” via HBO Nordic. Det är två avsnitt kvar på säsongen. Läs gärna vårt eftersnack efter varje avsnitt här på Moviezine och var med och diskutera!

Ser du fram emot en tredje säsong? Vill du att några karaktärer från första säsongen, eller rent av andra säsongen, ska återvända? Diskutera i kommentarsfältet nedanför!
| 4 december 2015 13:00 |