Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 april 2023 | 16:45

Det kommer en regelrätt uppföljare på "Horizon Forbidden West"

Spelstudion Guerrilla Games har försiktigt avslöjat att vi får ett tredje spel i "Horizon"-universumet.
För några dagar släpptes expansionen "Burning Shores" till det hyllade spelet "Horizon Forbidden West" till Playstation 5 (4 av 5 av mig här på MovieZine), där Aloys postapokalyptiska äventyr fortsätter i ruinerna av Los Angeles.
 
Även tidigare i år fick vi se mer av världen, i Playstation VR2-spelet "Horizon Call of the Mountain", där vi får klättra i berg och kämpa mot robotdjur ur ett inlevelsefullt förstapersonsperspektiv.
 
 
 
Det är dock inte det sista vi ser av den världen, då Guerrilla Games har utannonserat att vi kommer att få ett tredje spel med Aloy i huvudrollen.
 
Nyheten har släppts ganska undangömt, i samband med ett meddelandde om att studions regissör och executive producer Angie Smets gått till en annan roll som chef över utvecklingsstrategi på Playstation Studios.
 
- Vi har fullt förtroende för vårt nya ledarskap när de styr Guerrilla mot en ljus framtid och utökar "Horizon"-världen med Aloys nästa äventyr och vårt spännande onlineprojekt, skriver de.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det blir alltså ett tredje fullt spel med Aloy i huvudrollen, utöver ett tidigare utannonserat spel för flera spelare i samma universum. När det kommer är oklart, men får jag gissa lär det dröja innan nästa Playstation-konsol innan vi får spela det.
 
Utöver det vet vi även att "Horizon" kommer att bli Netflix-serie, efter framgångarna med Playstation-projekt som "Uncharted"-filmen och HBO-serien "The Last of Us".
 
Vad tycker du om spelserien "Horizon"?
| 24 april 2023 16:45 |